Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Dan Puric, omul orchestra(t)

Să te mire habotnicismul lui Dan Puric e semn că n-ai fost printre noi în ultimii ani. Dacă l-ai descoperit pe mesianicul actor prin prisma recentei declarații pascale să vezi surpriză ce o să ai când o să-și (re)deschidă mintea Tudor Gheorghe…

Dan Puric e un actor desăvârșit.

Primul rol la avut ca turnător la Securitate interpretând un „Cristian” care-și dă cu subsemnatul despre colegi. 10 pe IMDB. Atât de bine și-a îndeplinit acest rol încât cariera de actor n-avea cum să nu fie furtunoasă.

Pantomima l-a consacrat, fiind un talent atât pe scenă cât și în afara ei.

De pe scena Teatrului Național București transmite uneori mesaje și sentimente anti-UE, scenă care în ultimii ani a fost refăcută cu bani veniți de la Bruxelles. Ce proști ăia, dau bani să nu-i crape scândura sub craci unuia care îi înjură.

Mulți spun că Dan Puric recită de ani de zile după scenariu rusesc, dar cunoscând verva religioasă delirantă pe care mulți apostoli o au când trec după o anumită vârstă mentală sunt ferm convins că improvizează mult pe lângă cele scrise de autorul piesei în care joacă 24/7.

Dan Puric nu-și mai dă seama că lumea pe care o înjură e singura care-l mai acceptă.

Lumea asta care nu mai stă în genunchi la icoane, care nu mai pune țăranii înaintea oamenilor de știință îl tolerează pe Dan Puric și se chinuie să vadă în el ce are el mai bun pentru umanitate. Mulți îi mai scuză derapajele pentru că „e un actor bun”. O „dictatură UE” așa cum propovăduiește actorul că trăiește nu l-ar lăsa să-și țină discursul la TV, radio sau pe scene publice. Ăsta e stilul vechii dictaturi, aia pentru care Puric a semnat foi despre colegi și prieteni.

Dacă mai trăiam în vechiul sistem, ăla pe care Puric l-a acceptat cu trup și pseudonim, până azi era cu siguranță pensionat pentru că dictaturile au obiceiul să se mai curețe din când în când de periuțe. Lingușitorii provoacă silă după un timp chiar și stăpânilor.

Bine, e posibil ca asta să fie șusta UE. Să-l lase pe Puric să vorbească ce are de zis până se ridiculizează singur. De ce să te chinui?

Discursul creștinopat al lui Puric e la limita fariseismului. Bunul simț al specialiștilor nu ne ajută să știm cu toții, public, că trăiește un delir religios care s-ar (mai) putea trata cu terapie sau medicamente. Nu, n-ar vrea nimeni să-l medicheze pe Dumnezeu din actor, ci să-l ajute pe tatăl ceresc să-și transmită mai bine mesajele.

Dan Puric, spre deosebire de alți formatori de opinie, nu mai merită atenție. Faptul că-și mai face auzită vocea doar pe la posturi TV obscure și în conferințe-spectacol la care-și lansează cărțile manifest e un semn. Semn că o să se stingă încet, dar sigur.

Doar un accident ar mai putea aduce pe prima scenă a vieții sociale/politice un astfel de caracter.

Dan Puric și-a ratat potențialul suprem. Partidele s-au speriat de el și nu știu cine ar risca o asemenea candelă ca vector de imagine. Doar Vadim Tudor mai putea atrage lângă el astfel de oameni, dar ăla s-a dus să-i urască pe toți din Rai.

Puric ar mai avea succes doar la Maglavit. În 1935.

5 răspunsuri

    1. mai mult chiar….. e trist ca exista suficienti oameni care-l considera relevant. De aceea e inca invitat la TV. Totusi, cei care au ramas normali la „caput” trebuie sa reactionam, nu sa toleram delirul plin de ura „crestineasca” al tovarasului Puric!

    1. poate a fost obosit cand a scris: „Primul rol la avut ca turnător la Securitate” 🙂
      George parca ai mai vorbit sau ai scris despre grammar nazi, daca duci lipsa de subiecte poate vorbesti in podcast cam care e limita, eu zic ca mesajul conteaza dar in ultimul timp vad foarte des sa, la fara cratima si ma zgarie pe ochi, nu stiu care e cauza, daca e autocorectul de pe tel. de vina sau lumea va incepe sa scrie fara cratima

  1. Prinde unde a prins si pana acum, in ultimii ani. La televiziunile de batrani si pensionari. Aia sunt cam singura felie de populatie care mai poate hali meniul asta – deliruri mistice, suveranitate in fata UE, etc. Asa ca mie mi se pare ca TV-urile il dau doar ca o consecinta naturala – isi doresc rating, asa ca dau ce vrea publicul lor sa vada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.