Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Copiii de afară

Lumea se plânge că nu mai stau cei mici pe afară să se joace, să se-mpingă, să se urce prin copaci. Stau adulții speriați, cu telefonul într-o mână și maneta de Play Station în cealaltă, panicați că prichindeii vor doar în casă, cu telefonul într-o mână și maneta de Play Station în cealaltă.

Nimic mai fals.

În jurul blocului meu n-ai loc să arunci o tabletă de câți copii sunt.

În dreptul scării sunt câțiva puști care joacă „Flori, fete și băieți. Și AFABi. Și agenderi. Și aliagenderi. Și AMABi, androgini, aporagenderi, bigenderi, binari, boi, butchi, cisgenderi, cisnormativi, demiboy, demigenderi, demigirl, dyadici, femme, FTMiști, genderi normativi, genderfluizi, genderfuckeri, genderqueeri, graygenderi, intergenderi, intersexări, maveriqueși, misgenderi, multigenderi, neutroiși, nonbinari, novigenderi, pangenderi, polygenderi, soft butcheri, stone butcheri, transfeminini, transgenderi, transmasculini, transexuali, trigenderi”. Se joacă frumos, nu deranjează pe nimeni.

Puțin mai încolo, pe alee, o mână de copii joacă „Țară, țară, vrem civili!” și aleargă unii spre alții încercând să-și rupă legăturile din brațe. Nu se rănesc decât emoțional, un „îți dau shame pe Facebook!” reușind să rupă orice strângere forțoasă de mâini.

La șotron nu se mai aruncă pietre către pătratele numerotate de pe jos. A prins un challenge nou și cei mici își aruncă telefoanele.

Sub geamul meu urlă niște pici care joacă „1, 2, 3, la perete stai să-ți fac ședință foto”. Tocmai au terminat „Împărate luminate, cât e smart-watch-ul în cetate?”.

Cel mai mult îmi amintesc de copilărie copiii de pe terenul de fotbal. Doi se ceartă cu patos.

  • Eu vreau să fiu Lăcătuș!
  • Ba nu! Eu vreau să fiu Lăcătuș!
  • Ba eu! Eu vreau să fiu imaginea Get`s Bet!
  • Nu. Eu o să fiu imaginea Get`s Bet. Tu ești imaginea Unibet.
  • Nu vreau să fiu Ilie Dumitrescu! Să fie Cătălin cu Unibet!
  • Cătălin e Casa Pariurilor, deci e Grasu XXL. D-aia stă în poartă.
  • Dar…
  • Dacă nu-ți convine poți să joci ca fotbalist care încă nu face reclame la pariuri. Altfel îmi iau mingea și plec acasă.

Inocența.

Un răspuns

  1. Daca cineva iti face un repros caruia nu ii poti raspunde in nod direct cum e acesta ca copiii nu se mai joaca afara, atumci inseamna ca omul respectiv are alte interese, inseamna ca ceea ce gandeste, spune si face e in totala contradictie. Este un repros tipic persoanelor schizoide care iti reproseaza ceva ce le lipseste lor, dar vor sa se despagubeasca prin tine, pentru a-si mari lor un pic stima de sine, oricum lezata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.