Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce n-o să mai ai voie să postezi pe Facebook în 2030

Am aflat că într-o bulă de Facebook, unde nici cu degetele de la picioare nu vreau să intru, e mare scandal. Vrajba s-a pornit de la faptul că o mămică n-a putut să țină fericirea alăptatului pentru ea și s-a apucat să spună cât de satisfăcător și sănătos e să faci asta.

În capul ei au început să se spargă oalele unor participanți la Facebook, deranjați că mămica mândră de lactație dă cu shame în mamele care nu alăptează. Mama-Lapte (am zis să-i protejăm identitatea) s-a apărat spunând că „nu, sunteți proaste! (între ele au voie să-și spună așa) Eu m-am referit la cele care nu vor, nu cele care nu pot!”. Parafrazez.

Nu contează”, a răspuns internetul. „Cine ești tu să spui că alăptatul e ok?”. „Păi vă arăt niște studii care spun că alăptatul e bun…”. „Nu sunt studii adevărate! Alăptatul e nașpa! Copilul trebuie înțărcat și trecut pe alimentație diversificată cu șaorma, smartphone și caju de la vârsta de 3 ore”. În dialogul ăsta puteți să presărați și câteva mențiuni despre „patriarhat”.

E tipul ăla de conversație.

Concluzia e destul de simplă și evidentă: să vorbești despre ceva ce tu poți/ai e o formă de (micro)agresiune la adresa celor care nu pot/nu au.

Ai lapte-n sâni? Ține pentru tine. Altele n-au. Și chiar dacă au… poate nu vor să-l împartă cu cel mic. Cine ești tu să dai cu shame în ele?

Până prin 2030 se vor schimba niște lucruri în online și unele lucruri nu vor mai putea ajunge pe Facebook/ Insta/Twitter ș.a.m.d..

Fără poze din vacanțe. De ce vrei să-i jignești pe cei care nu au bani de vacanțe, ori nu vor să meargă în vacanțe? Pozele tale din Maldive scuipă pe vacanțele în Bulgaria.

Fără poze cu mâncare. Din motive evidente. Mâncarea ta jignește foamea altora.

Fără poze cu mașini, haine, gadgeturi și altele. Ce, nu poți să trăiești fără să-i (micro)agresezi pe cei care n-au ca tine?

Fără poze cu copii. Bine că poți tu să faci. Și vrei. Ăsta nu-i un motiv să le arăți degetul mijlociu celor care nu vor/nu pot.

Fără poze cu corpul. Nimeni nu trebuie să se simtă jignit că nu arată ca tine.

Fără poze de la evenimente. Nu e nevoie să fluturi pe la nasul oamenilor că ai viață socială.

Fără poze cu pisici. Sunt pisici pe străzi care n-au șansa mâței tale. La ele nu te gândești?

Și fără poze de la Revelion. Unii n-au schimbat anul.

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.