Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Conspirația Homo Sapiens

De ceva ani prinde avânt fascinația pentru perdanți. Înfrânții istoriei, sau depășiții, devin eroi pentru cei care nu vor să se confunde cu masele. Sau alte motive mai mult sau mai puțin personale. Oricum, așa se  mitologizează niște contexte până la absurd.

Nu-i mereu greșit să te poziționezi de partea pricăjiților.

În competițiile sportive țin mereu cu cei mai slab cotați. La Euro 2016 chiar am ținut cu Ungaria. Aveau cotă 400/1 să câștige trofeul.

Problema apare când istoria e manipulată astfel încât să satisfacă fantezii. Cum sunt dacopații (la noi, dar au și spaniolii, francezii și englezii „dacopații” lor). În aceeași gașcă sunt și conspiraționiștiii 5G, PământulEPlat, anti-vacciniștii ș.a.m.d.. Îi fascinează eroismul celor care se opun, ori în cazul dacopaților, refuză istoria și glorifică perdanții.

Dacă-i p-așa…

Eu cred că și faptul că „suntem” homo sapiens e o conspirație. De ce nu? Dacă, de fapt, suntem neanderthalieni, dar mafia sapiens vrea să ne facă să ne uităm adevărata natură?

Lucrurile sunt destul de simple și evidente. Neanderthalienii erau prin Europa din anul 400.000 î.e.n.. Sapienșii au venit prin 45.000 î.e.n.. Când au venit ei sapienșii pe aici rudele noastre neanderthalienii făcuseră deja drumuri, canalizare, școli și cafenele.

Ce s-a întâmplat? Păi nu e clar?

Sapienșii, veniți cu gene criminale de… știți voi unde… au început să omoare comunitatea de neanderthali. Unde mai pui că sapienșii făceau și mai mulți copii… ca știți voi cine… pentru că un neanderthal avea loc de muncă și responsabil, nu făcea mai mult de 1-2 copii. Sapienșii stăteau pe ajutor de la stat și turnau 7-8 copii.

Și uite că așa s-a terminat cu gena bună de neanderthal.

Ca treaba să fie completă sapienșii au rescris și istoria. Ani de zile s-a spus că neanderthalii erau sălbatici, nu vorbeau, invitau femeile la sex cu bâta-n cap, erau violenți, au inventat înjurăturile de mamă ș.a.m.d.. Propaganda a continuat cu sintagme precum „te comporți ca un neanderthalian”, sinonim cu „ai un comportament inadecvat”.

Toate astea sunt minciuni istorice. Și sapienșii știu. Arheologii vor scoate la lumină adevărul. În 2002 în Peștera cu Oase din Caraș-Severin s-a găsit cel mai vechi homo sapiens. Și ce credeți că avea cu el? Bicicleta unui neanderthal.

Mai e ceva de spus?

2 răspunsuri

  1. Lăsând deoparte caterinca ieftină față de constipaționiști (pentru care te felicit :*), neanderthalienii chiar nu erau într-atât de înapoiați pe cât am noi fost învățați – descoperiri din ultimii 15-20 de ani.

    Și da, și eu am o problemă cu constipaționiștii și cu naționaliștii.

    Pe lângă sentimentul de împlinire (că știi ceva ce toți proștii nu știu), cred că mai e și efectul Dunning-Kruger la mijloc, precum și „Confirmation-Bias”, care-i alimentează.

    Am crezut că lipsa de cunoaștere pe subiect / lipsa cercetării sunt motive, dar se pare că nu. Am încercat să educ câțiva conspiraționiști, pe diverse subiecte. Le-am dat de citit, au citit și… mai rău a fost după.

    Dacă știi tu vreo soluție, în afară de cea la care-am recurs până la coadă (ignore complet pe subiect)… mi-ar plăcea s-o știu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.