Ce nu-nțeleg feministele când sunt feministe

Totul a pornit de la textul Corinei Băcanu, analiză bună a situației în care se scaldă feminismul: nu mai contează calitatea oamenilor, ci să fie egalitate. Practic în parlament poți avea 50-50 incompetenți, dar 50 să fie obligatoriu femei, altfel e nasol. Nu spun să nu fie femei, nu spun să fie doar bărbați, spun doar că-i infinit mai importantă calitatea oamenilor, nu sexul lor. Sincer, nici măcar nu-mi pasă dacă au sex. Oameni să fie.

Și filosofând am ajuns la două teorii pe care le putem dezbate până ajungem la concluzia că am dreptate:

Caveman

  1. Bărbații sunt bărbați

Știu, sună ca un vers prost din B.U.G. Mafia, dar e foarte adevărat. Bărbații, dintotdeauna (cu excepția învățaților – n-am găsit alt cuvânt -, dar e greu să ajungi învățat, cere timp, carte, introspecție…), au fost și sunt… nu știu cum s-o spun mai simplu: Bărbat 1.0. Învățații sunt cel mult Beta.

Ce înseamnă Bărbat 1.0? Chiar dacă am coborât din pomi, am învățat să ne călcăm cămășile, știm să ne dăm părul cu gel și să conducem rachete, vrem aceleași două lucruri ultra-mega-bazale: sex și papa.

Cu mult timp înaintea simțămintelor monogame, bărbatul a vrut mereu sex și papa. Și din păcate lucrurile nu s-au schimbat. Da, suntem mai docili, nu mai dăm cu bâta-n cap pentru sex, acum dăm flori și scriem poezii, dar în miez, adânc de tot, imprimat în sămânța noastră masculină… vrem sex și papa. Dacă vă scoatem la film = vrem sex. Dacă vă dăm cadouri = vrem sex. Dacă vă prezentăm părinților = vrem sex pentru mai mult timp. Dacă vă ducem la restaurant = vrem sex + papa. N-o spunem, dar o vrem.

Da bă Bonea, dar nu mai trăim în peșteri”. Absolut. Dar vedeți voi, puteți scoate bărbatul din peșteră, să-i dați job, griji, stres, vacanțe la Paris și să ducă gunoiul, dar nu puteți scoate peștera din bărbat. Că nu se poate.

Dacă nu suntem Beta vrem ce voia și stră-stră-stră-stră-…-stră-bunicul nostru: sex și papa. Eventual sex cu toate. Asta e realitatea noastră biologică. Tot ce vedem în jur și implică sex (reclame cu femei subjugate, bărbați adorați de mii de femei, etc.) este o expresie a moștenirii. Cum ar spune PSD-iștii, “greaua moștenire”.

În schimb, femeile (majoritatea) sunt altfel. Femeile, nu știu cum, nu știu de ce și de când, au reușit să plece din punctul 1.0 și să ajungă la 1.2. Avem și Femei Beta, dar cele 1.2 sunt rezultatul evoluției + celelalte progrese făcute de mișcarea feministă. Însă multe femei și-au pierdut rolul ăla bazal (nu e treaba mea să spun dacă-i bine sau rău).

Acum mii de femei sunt carieriste, fac plozi târziu (dacă-i mai fac) și caută să demonstreze că pot face și ele ce face bărbatul, uneori înlocuindu-l. Din nou, voi să-mi spuneți dacă e bine sau nu. Oricum, femeia și-a depășit condiția. Nu mai culege, nu mai crește copiii, ci iese la vânat, dă cu bâta, etc.

10437954-Boxing-gloves-business-woman-angry-business-concept-showing-aggressive-female-businessperson-flexing-Stock-Photo

Și cu toate că-i un subiect dificil, să dezbatem pe scurt problema femeilor agresate pe stradă. “Slut walk” și toate cele. O spun de la început că sunt pro-libertate individuală, mergi cum vrei, poartă ce vrei, etc. Asta ca să nu-mi aud baliverne. Dar, trăim într-o lume. Nu spun societate, spun lume.

Vedeți voi, lumea asta e plină, plină, PLINĂ de nebuni. Că așa sunt oamenii. Nu trebuie să-l vezi cu un cuțit în mână și sânge pe tricou să-ți dai seama că-i dus. N-ai habar ce zace-n mintea colegului de birou, ăla liniștit… n-ai idee ce bube-n cap are de la o mamă care l-a agresat în copilărie, ori un tată absent, ori… cerul e limita. Știu că nu-i normal/firesc/spune-i cum vrei, dar îmbrăcată provocator și înconjurată de Bărbați 1.0 ești echivalentul condusului cu 120 km/h pe serpentine. Nu spun că te violează cineva, dar o glumă proastă tot auzi.

Acum, ce e de făcut dacă tot am aflat că bărbații sunt bărbați?

Evident că nu trebuie să pui burka pe femei și să trăim într-o societate de maimuțe excitate care nu se pot abține și coțăie tot ce prind. Păi un prim pas e educația. Și când zic asta mă refer la…

feminism-2

  1. Care-i target-ul mișcării feministe?

N-am înțeles niciodată asta. Evident că răspunsul corect e “toată lumea”, dar am avut mereu senzația că feministele se adresează mai mult oamenilor cu un nivel mediu-mare de educație. Parcă nu le-am văzut să meargă la rădăcină, la tradiționala și arhaica palmă, la sate, la biserică, etc. Dar poate nu văd eu bine.

Oricum, e trist că au trecut atâția ani și în școli nu se-nvață nimic despre femei. Și nu despre “Cele mai grozave femei”, ci despre bunul simț în societate și evident în raport cu o femeie. Țin minte că-n generală aveam ore de “Educație Civică”, dar mai bine făceam ore de “Încearcă să nu te comporți ca un psihopat”.

Și foarte important! Apar des campanii împotriva sexualizării femeilor. Că-s brand-uri care tratează femeia ca pe un obiect. Foarte simplu: boicotează compania! Nervoasă că Dolce&Gabbana prezintă femeia ca pe un animal de companie? Pulește produsele. Cu toate că reclama negativă e tot reclamă, e totuși negativă. Poate că unii nu-și vor mai cumpăra produse de la D&G. Dacă vânzările scad și cu 1% compania aia o să sufere.

Încearcă. Dar încearcă! Nu-mi face un video pe Youtube și atât. Ăia de la Peta se leagă cu lanțurile și tu nu poți să ridiculizezi o firmă de parfumuri și țoale? Te rog, poți mai mult…

dolce-gabbana-ad-640x480

De asemenea, nu-ți concentra atenția doar pe discursul companiilor. Vorbește și cu pupezele care apar în astfel de reclame. Află de la ele de ce au colaborat pentru o astfel de mizerie. Pentru bani? Nasol. E și asta o problemă pe care feministele nu par s-o dezbată… Unele femei nu dau doi bani pe ele, ironic, pentru bani.

Visul meu e să văd o feministă în fața unei vedete (Ghenea/Menghia/Dondoe/alege tu din “topul” celor mai “sexy” românce) spunând: “Ești conștientă că ești  doar un obiect? Adică fără craci, față și Photoshop nu valorezi nimic. Cum te simți?”. BUM! De aici bulgărele se rostogolește și mai schimbi niște percepții.

Repet: nu spun că-i bine ce se-ntâmplă lume cu femeile. E oribil. Dar e o realitate biologică stimulată de tot felul de factori (tradiții, religie, publicitate, etc.).

2 răspunsuri

  1. Este evident feminismul desuet face coalitie cu poponarianismul, pentru o bucata mai groasa de ciolan mediatic …, un fel de udmr-psd !
    P.S. Barbat alb heterosexual dau cu pace pt feministe de toate formele! ✌️

  2. Sustin emanciparea femeii , feminismul , feminitatea si egalitatea de sanse. Ca o prima masura propun montarea de pisoare in toaletele pentru femei sau infiintarea de toalete unisex, pentru a se realiza in fapt egalitatea de sanse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: