Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce cred românii despre recentul cutremur

Sâmbătă noapte pământul din interiorul graniței țării în a cărei limbă scriu această postare a făcut o extorsiune. S-a mișcat încercând să plece pe furiș din România. Probabil că plăcile tectonice au auzit că îmbătrânește populația și-n curând o să punem solul să plătească pensiile.

Imediat ce și-a dat toată lumea seama că a fost cutremur și că n-a căzut din ceruri liderul ăla cinstit pe care-l așteaptă toată lumea, românii au intrat pe net și au început să-și spună părerea. Unii s-au supărat că n-au fost anunțați că vine cutremurul, alții că aia nu-i oră de cutremur (3 jumate, noaptea), că s-au trezit copiii și unii mai muncesc și duminica.

Dar cel mai interesant e ce au postat unii compatrioți pe site-ul de specialitate Cutremur.Net.

Doar 15 secunde? La Brăila a ținut 30 de secunde. Iar o să fie scandal între brăileni și gălățeni. Ca să nu mai spun că-s orașe prin zonă unde nu s-a oprit nici până astăzi cutremurul. Of, numa`-n Galați nu se mai face nimic.

Ce înseamnă să simți cutremurul „foarte bine”? Se mișcă organele în tine? Simți cum își schimbă ADN-ul orânduirea? Ți se bălăngăne aura? Trebuie să știu ca să-mi dau seama dacă eu am simțit cutremurul cât de cât. Iar câinii e normal să fie agitați și să latre. Sunt în Craiova. Ori latră, ori se laudă că-s olteni.

„M-am trezit din pat și m-am speriat”. Uite un detaliu pe care să-l împărtășești cu internetul dacă tot te-ai trezit la 4 noaptea și ești nevorbit.

Dar s-a terminat… cum e viața asta, dom`le…

Uite un specialist care doarme cu un aparat de măsurat cutremure în fund. Știe el cât a avut cutremurul, că doar a simțit la parter, din 5.

Pe voi vă amuză umorul ăsta involuntar? Pe mine mă distrează teribil acest țățism internautic, disperarea oamenilor de a spune ce au simțit ei, ce cred ei și alte bălării pe care simt nevoia să le împărtășească.

Continui…

Are dreptate Alex. Eu am prieteni cu zeci de diplome și unul nu e în stare să prezică un cutremur. Și peștele din acvariu mi-a zis și când vine următoarea criză economică. Dar a făcut Spiru la distanță.

Uite poetul de la miezul nopții. Eminescu-l internetului. Acest artist al cuvintelor, omul pe care cutremurul l-a lăsat în negura creației, precum toate femeile din viața lui când și-au dat seama că-i un dubios care descrie un cutremur ca un dans.

Nu putea să lipsească John-ul care știe că toate aceste cutremure sunt manțucărite de cineva. Poate chiar Soros. Are o manivelă pe care o bagă-n pământ, mișcă nițel de ea și gata cutremurul în Grădina Maicii Domnului.

În `77 alerga șifonierul după tine pentru că erai tânără. Și era singurul lucru care alerga după tine. Astăzi să te mulțumești cu faptul că nu fuge faianța de tine.

Acestea fiind zise putem deduce că-n majoritatea românilor e un seismograf mic. Stă lângă stomacul ăla sensibil la glume despre România și la pipota mărită de la atâta mândrie națională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.