Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce ar face Rocco?

Probabil că avem cu toții o persoană (ori o entitate) la care ne raportăm când vrem să fim mai buni, ori să facem bine. „Bine”, adică să fie frumos pentru tine și toată lumea. Nicidecum acel „vreau să omor mai bine”, ori „vreau să-mi distrug dușmanul mai bine”. Despre modelele acestor forme de bine nu discut azi.

Unii se raportează la Iisus („oare ce ar face Iisus?”). Alții au borna binelui și a moralității în familie. Prieteni, artiști sau Dumnezeu.

Eu l-am descoperit pe Rocco.

Rocco este un personaj interpretat de actorul Marco Giallini în filmul Perfetti sconosciuti („Perfect strangers”). E un film foarte bun care apoi am văzut că a fost refăcut și în franceză și engleză. Alți actori, aceeași poveste.

Vă spun puțin despre film și apoi revin la Rocco.

Niște prieteni se întâlnesc la cină. Cineva are o idee genială: să-și pună toți telefoanele pe masă și să citească toate mesajele primite, ori să răspundă la apeluri pe difuzor. Și de acolo un frumos și impresionant haos. Am văzut filmul de vreo 3 ori și mereu observ ceva nou la personaje.

Rocco este un bărbat pe la 40 de ani. Un copil, o soție. E chirurg estetician/plastician. Are slăbiciuni și probleme, secrete și altele pe cap (despre care nici nu știe, dar le descoperiți voi în film). Dar sunt câteva elemente care mi-au plăcut la Rocco și am zis că el merită să fie o bornă. Una realistă, doar are defecte. Nu-mi plac referințele superlativele. Am impresia că oamenii care se ghidează după ștachete prea înalte (divine) sunt predispuși la scuze precum „doar Dumnezeu e capabil de…”. Și asta uneori scuză un comportament oribil.

Rocco e calm. Nu sare la concluzii pripite. Înțelege vârsta copilului lui (o adolescentă cu „bizarerii” specifice) și oferă sfaturi conforme.

Cu toate că lucrează în industria remodelării și a fațadei nu pare adeptul bunurilor care să impresioneze. Motiv pentru care are și cel mai învechit telefon din gașcă.

Mai sunt multe de spus despre Rocco și probabil o să mai găsesc alte aspecte când o să re-re-re-revăd filmul. Vă recomand să-l vedeți și apoi să-mi spuneți mie dacă Rocco nu e un bun exemplu.

4 răspunsuri

      1. Si da, „On 15 July 2019, it was included in the Guinness World Records as it became the most remade film in cinema history, with a total of 18 versions of the film.”….asteptam varianta romaneasca 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.