Candidatura lui Piedone e perfectă! Aveam nevoie de referendum

Aflând că Piedone urmează să candideze independent pentru Sectorul 4, mai multe victime sau rude ale victimelor din Colectiv au depus contestații. Și acestea au picat. E și normal. Nu-i poți lua dreptul unui om de a demonstra că este sinistru. Politica nu se face pe considerente emoționale, așa că încetați să mai credeți în politicieni verzi pe pereți.

Cu toate astea, hai să vedem partea realistă a paharului: o viitoare participare a lui Piedone la alegeri, și implicit votarea lui, va însemna că X% din români consideră parcurile, zambilele și copăceii ca fiind totul. Mai importante ca viața, etica, morala, și alte bălării d-astea în care crezi dacă-l vezi pe Iisus într-un ciur ruginit. Adică sunt adepții unei lumi în care să miroasă frumos a parfum și să fie spoită în culori țipătoare, dar la bază temelia e roasă de insecte. Da, dar uite ce frumos se vede!

60683247

Și aceste exerciții de democrație sunt perfecte. Ba chiar ar trebui să avem mai des astfel de sondaje. Având în țară oameni care-și dau votul unor persoane ca Piedone, Munteanu, Firea etc., îți dai seama cu adevărat în ce țară trăiești.

Dacă tronul țării a fost mereu pasat între partide oribile și ne-am mințit că votăm „răul cel mai mic” e un semn clar că nici mama patriotismului n-are putere să te țină pe meleagurile astea. Și să n-aud baliverne cu „luptă pentru poporul tău”, că țara asta n-a avut o istorie consolidată pe luptă eroică, ci pe protejarea gliei și-a condiției de plafonare. D-aia cam toată istoria noastră am fost niște plătitori de tribut. Azi îi spunem taxe și ne bucurăm la panseluțe.

Dacă eram vreun neam curajos ne asumam de mult, în toți acești 26 de ani de democrație, un Havel și o condamnare definitivă a vechiului regim. Dar hei, avem lalele plantate cu 5.000 euro firul, de ce să-ți mai pese de altceva?

Știți care e noua dramă a dramei din Colectiv (dramainception)?

Că votul este secret. Am mai scris și AICI despre cum e mult mai bine să știm cine cu cine votează. Cred că vrem cu toții să știm dacă părinții noștri au votat cu Iliescu și nu cu Rațiu, dacă au ales Vadim, și cine va pune ștampila pe Piedone. Păi ori ne asumăm votul, ori nu?

Acestea fiind zise, hai să vedem câți locuitori din Sectorul 4 cred că-n Colectiv s-a murit de satanism. Mie-mi pare rău că Piedone/Marian Munteanu nu candidează pentru Cotroceni. Așa ne dădeam seama cum stăm la nivel național. Dar să le dăm timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.