Numele meu este anxietate și am George Bonea.

BOR șterge ziduri, noi desenăm Catedrala Mântuirii. Că-i pe banii noștri!

S-au inflamat spiritele pentru că BOR a pus mâna repede pe telefonul roșu, a sunat pe la primării și pe unde s-a mai putut, ca-ntr-una sobornicească și evanghelicească inițiativă de acoperire a picturii murale realizate din voia Domnului și-a unei firme private pe zidurile unei clădiri vechi. Știți povestea, au scris toți despre ea, despre cenzurarea culturii, influența BOR, lingăii de la primărie, nesimțirea de a mătrășii pictura cu două zile mai devreme decât trebuia pentru evitarea protestului, etc.

Până la urmă ce vreți?

Serios, ce? Suntem într-un stat majoritar ortodox și faptul că avem un președinte de altă confesiune religioasă nu înseamnă că 90% din politicieni nu sunt pupăcioși de moaște, că 80% dintre români nu sunt „cu frică de Dumnezo” și că religia n-a câștigat câteva mandate bune (și va mai câștiga) pentru mai mulți politicieni. Sunt ferm convins că-s oameni care au reclamat pictura realizată la Piața Sf. Gheorghe.

Era evident că asta o să se-ntâmple. Și pentru a mai demonstra încă odată că este o putere, BOR a șters totul în câteva zile, cât ai spune „bogdaproste”. Și nu-mi pare rău. Da, păcat de munca celor implicați, de originalitatea și frumusețea lucrării, dar tot ce se-ntâmplă acum alimentează o ură/frustrare care mai târziu va exploda în ceva ce astăzi stă doar scris: laicitate.

Și să nu uităm un lucru foarte important pentru care trebuie să milităm cu o petiție: împreună, cu donații de partid, bani de la buget ș.a.m.d., am băgat bani în Catedrala Mântuirii Neamului. Eu, contribuabilul de catedrală, doresc să mi se calculeze spațiul direct proporțional cu „donația” făcută-n numele meu, iar pe acel spațiu să deseneze ce vor artiștii lucrării „sataniste” din Piața Sf. Gheorghe-București. E pe bani mei. La fel poate să vină oricine și pe bucățica lui să scrie „Isus Vine!”, „Fortza Steaua!” sau „O sug 0723.523.829”. E pe banii noștri.

Acestea fiind zise, vă aștept la inaugurarea catedralei cu pensule, spray-uri și culori.

Și nu vă supărați pentru evenimentul din București. Însuși Dumnezeu a spus: „fericiți cei șterși de pe ziduri că a lor este aprecierea veșnică”.

Puteți semna petiția AICI! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.