Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Vorbește, bă!

Îmi și imaginez că peste 20-30 de ani o să stea Iohannis cu nepoții pe genunchi (ăia nevânduți sau ce conspirații s-au mai zis pe la Antena 3/România TV) și o să le spună că pe el l-au iubit românii. L-au votat pentru că au crezut în el. Din simpatie sinceră.

De ce n-ar crede asta? Doar e reprezentantul țării, o țară bolnavă de Dunning-Kruger.

Pe Ponta l-a bătut pentru că erau românii îndrăgostiți de orice exprima non-PSD. În perioada aia votam și cu un smoc de păr din buric doar să nu iasă Micul Titulescu și sistemul pe care îl reprezenta (cu toate că n-avem habar ce schelete are PNL-ul în dulap… revin cu detalii). A câștigat Klaus și probabil a crezut că victoria se datorează carismei incredibile. Talent, valoare, opulență.

Acum nu vrea dezbatere cu Viorica. Politic e o decizie bună. L-ar asalta muierea cu întrebări și cel mai probabil ar domina conversația. El ce să facă? Să se lege de permanentul ei? Să spună că-i analfabetă? A făcut deja internetul treaba asta pentru el. De inaptă o știm toți.

Pentru cine ar face dezbaterea? Pentru frumusețea democrației pe care o tot scandează apostolii lui. Că așa se cade, să ai cele trebuincioase inghinal să te afișezi la final de mandat și să le spui românilor ce ți-a ieșit, ce nu, de ce.

Lipsa unei dezbateri înseamnă că procesul electoral nu înseamnă nimic, e o formalitate.

Dar Klaus e (din nou) imaginea poporului. E sigur pe el ca un cocalar care merge cu 190 km/oră pe un drum de țară. „N-o să pățesc nimic, sunt profesionist”. Are harneală d-aia de băiețaș care știe/crede că-i bazat. Și l-am văzut și-n campanie, știe vrăjeală. Zâmbește larg când îți vorbește de el și-și constipă mușchii faciali când e despre PSD. Într-o fracțiune de secundă poate schimba două expresii faciale, două emoții diametral opuse. E actor, n-ai ce-i zice.

Mi-ar plăcea s-o dea de gard. Știi că-n cazul ăsta înseamnă s-o ai pe Viorica președinte (prima femeie președinte Din România, o tăntică simplă, modestă, manipulabilă, redusă… să fie oare aceasta imaginea de ansamblu?). Cu toate astea, fața lui Iohannis când ar vedea că toată aroganța nu l-a adus nicăieri… neprețuită.

Nu știu de voi, dar pe mine mă enervează mult mai rău elitismul flatulent în comparație cu ignoranța știrbă cu miros de mici cu muștar la găleată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.