Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Un București pentru johnuți, Mc în Mehedinți și oare când va candida Selly?

  1. Capitala johnuților

Firea a scos artileria grea înainte de alegeri. Cum electoratul trebuie crescut pentru viitoare aventuri politice, duamna primar a apelat la Dorian Popa pentru una bucată reclamă electorală. Bine, sunt șanse destul de mari ca Dorian Popa să fie sincer și autentic în clipul de mai jos, fără chitanțier și factură.

De la minutul 13:40

Dorian Popa, om despre care acum 10 puteam să spunem metaforic ce minte n-are – dar azi nu se mai poate pentru că nu e politically correct să folosești un asemenea apelativ și „cu așa ceva nu se glumește”.

Totuși, clipul pare gândit electoral fiind postat de un membru al echipei Firea. La Dorian nu l-am găsit pe Facebook, iar pe Instagram are doar o poză făcută pe noul eșec Ciurel. La cum știu eu că se fac șușanalele astea sunt șanse mari să fie un clip negociat pe considerentul „îl fac, dar îl postați voi ca să nu rămână în analele canalelor mele (că nu se știe cum îmi crește audiența și ce partide mai au nevoie de fanii mei)”.

De ce Dorian Popa, idolul celor care mâine au prima teză la matematică?

Am zis mai sus. Cum îi crești așa îi ai.

M-am uitat la ce comentarii primește Dorian Popa și-mi dau seama că orașul în care „trăiește” vedeta (nu locuiește aici, are o vilă compensatoare penian în Domnești, Ilfov) merită să devină FireaVille. O armată de zombie extaziați de un gonflat trebuie prostită politic. Altfel e păcat de șansă. Să te pui contra vântului în cazul ăsta l-ar face până și pe Sisif să spună „johnuțule, n-are rost!”.

Sper să le facă duamna primar și un aqua park cu tema „Dorian Popa”, parc în care fanii lui să se dea cu un colac în formă de mulțimea vidă pe un tobogan de inspirație inghinalo-vedetistică. N-o să fie cine știe ce adrenalină, dar o să te poți lăuda cu faptul că te-ai dus pe car în notă cu orașul.

Dorian Popa nu trebuie să se simtă ridicol. În primul rând nu cunoaște sentimentul, n-are rost să-l instaleze în sine.

Apoi mai e și într-o gașcă faimoasă politic, alături de Mikey Hash, WhatsUp, Bromania ș.a.m.d..

2 . McDonald`s la Mehedinți

Zilele trecute discutam cu cineva despre ce înseamnă pentru un politician/partid să spună „stop” alimentației nesănătoase și să impună chestii când vine vorba de sănătatea publică. Cum e să-ți vină un „dictator nebun” la putere și să-ți zică „gata cu reclamele la mâncare nesănătoasă! De acum încolo în spațiul public promovăm doar mâncarea bună și pe ambalajul fast-food-urilor punem mesaje care să explice ce provoacă excesul, zahărul, grăsimile!”.

 Prima dată o să-ți apară Martorii lui Viciu care vor spune „e dreptul meu să-mi distrug sănătatea”.

Apoi vin companiile vizate care spun „vai, suntem hăituiți… o să fim nevoiți să închidem din coșmelii… oamenii își vor pierde locurile de muncă… vai… de ar putea protesta cineva împotriva unei decizii atât de nocive pentru economie… ce contează mai mult? Locurile de muncă ale oamenilor sau sănătatea câtorva? Of… să sperăm că nu trebuie să concediem pe nimeni”.

Bine că nu se va ajunge la asta din moment ce altă duamnă primar (ce bine că balanța genului în politică se echilibrează cu femei de ispravă!) atrage atenția că un oraș „viu” și adevărat are McDonald`s. Duamna de la Mehedinți suferă nespus că n-au copiii unde să pape o jucărie și să se joace cu un burger (gluma minunată a lui Cosmin Bighei despre Mc).

Voi cum ați caracteriza locuitorii unui oraș care votează un om care promite fast-food? Faceți un efort să găsiți un apelativ non-jignitor pentru 2020.

Și vă las și replica duamnei primar Mehedinți:

3. Candidatura lui Selly?

Daniel Hărmănescu a pus o întrebare foarte bună ieri:

Să știți că m-am gândit mult la asta. Sunt sigur că și Selly se gândește la o carieră politică. Nu acum. Încă mai e de supt din adolescentismul perpetuu și nu suntem pregătiți ca societate pentru un primar-traper, dar în 10-15 ani, când Selly se va „maturiza business”, 40% din bătrânii de azi se vor duce precum economia bușită de pensii majorate cu 40%, vlogărul își va da seama că nu mai merge șandramaua ridicolului online și că banii buni se fac tot bătrânește, cu statul.

Oricum, între timp își va cimenta și mai bine imaginea de băiat bun, deștept, care „le zice pe bune”.

Dar în ce partid l-ai vedea pe Selly?

Sămânța pare PSD-istică, dar cvasi-progresismul îl împinge spre USR. Cu toate astea ar putea intra-n USR cu niscaiva (posibile) opinii homofobe/rasiste/sexiste/transfobisme/alte isme. S-a mai văzut. Ar mai merge și PNL, dacă nu-i place PSD-ul pe roșu. Alte partide nu-și permit Selly și nici nu-l văd în stare să se afișeze cu oricine.

Ar mai merge o singură opțiune: UDMR. Asta pentru că la ultimele alegeri minoritatea maghiară a crescut fulminant în Dolj, UDMR primind aproape 1500 de voturi. Crește UDMR-ul în Oltenia de parcă-i viral ca video-urile lui Selly.  

9 răspunsuri

  1. Sa ne trăiești, ca ne trebuiesti. Altfel cine ne scapă de ridurile de expresie date de încruntari. Doresc newsletter. Multumesc.

  2. Shelly și-a spus punctul de vedere în ceea ce privește învățământul spunând care sunt părțile slabe și penibile chiar în viziunea sa. Și nu numai, a și făcut anumite propuneri.
    Faza e că de când a făcut asta anumite personaje mai mult sau mai puțin publice au început să-l critice. Oare nu ar fi mai constructiv ca cei care sunt preocupați de el și de viitorul lui politic să fie mai preocupați de problemele României și de ce nu, dacă ar fi simțit nevoia, sa o facă direct pe tema propusă de el? Observ că mulți au tendința de a urma calea României TV de a se lua de el cu tot felul de nimicuri în același timp fiind atenți să nu deranjeze regimul sau vreo instituție care ar putea să le deranjeze comoditatea în care se află.
    Dacă cineva vrea să facă politică nu văd de ce ar fi ceva rău, nu văd de ce trebuie văzut ca o alternativă pentru a face bani ușori. Chiar nu înțeleg de ce a face politică trebuie văzut ca un defect.
    Sper să înțelegeți că oricine din societatea publică dacă vrea să ajute cu ceva util nu trebuie jignit, denigrat sau înjurat cu din contră trebuie ajutat, susținut iar dacă argumentele nu sunt pe placul vostru ar fi corect să comentați argumentele ci nu tot felul de prostii.

  3. Sunt de aceeași vârstă cu Selly și mă îngrozește faptul că, dacă va candida, va câștiga peste 10-15 ani. Este adevărat că a avut niște idei bune despre educație, dar îmi amintesc zeci de astfel de idei relizabile pe care eu și alți colegi le-am elaborat prin diferite discuții și dezbateri, atât că el are o notorietate mult mai mare și un canal de comunicare imens. A promis că va schimba educația, că este o prioritate pentru el și nu se va lăsa… Au trecut două luni de zile și nu a apărut nimic revoluționar decât o postare pe Instagram… Serios? Schimbi un sistem de care depind destinele sutelor de mii de elevi printr-o postare pe Instagram? Asta arată că nu cunoaște cum merg lucrurile într-o țară democratică, nu cunoaște legi sau birocrație… nici eu nu le cunosc, de aceea îmi dau seama că este mult mai complicat și mai complex (bine… normal că e mai complex decât o postare pe InstaStory) să reformezi Educația. Ce să ceri de la generația în care majoritatea cu drept de vot cred că Iohannis deține toată puterea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.