Toți handicapații vin la Mega Image?

De ceva timp la Mega Image-ul din cartierul meu s-au marcat trei spații de parcare pentru persoanele cu handicap. Am înțeles că la inițiativa unei cliente fără handicap – bravo ei! – Mega Image s-a conformat și-a dat cu bidineaua pe asfalt, să vadă tot prostul că alea trei locuri din apropierea intrării sunt pentru cei cu probleme locomotorii.

Din păcate asta nu-i destul.

Dacă vă duceți la Mega Image-ul ăsta o să vedeți că inevitabil parchează aiurea câte unul lăsat de `mniezo după fizicul și asemănarea Sa. Și nu doar că parchează unde nu trebuie, dar o mai face și prost, ocupând două locuri. Și paznicii de acolo nu spun nimic, ceea ce este și mai îngrijorător.

14012591_1366658730015836_1919706006_o

Da, Mega n-a pus și plăcuțe care să anunțe că-i parcare pentru persoanele cu handicap, dar când te dai jos din căruță te uiți pe jos să vezi marcajul. Eventual te uiți înainte s-o parchezi. Asta dacă nu ești precum văcarii care o lasă așa cum i-au lăsat și pe ei mamele. Dacă te uiți pe asfalt o să vezi semnul ăla la fel de cunoscut precum „M”-ul celor de la McDonald’s sau mărul de la Apple. Și când vezi semnul ăla creierul trebuie să-ți spună „Vasile, mută mașina că tu nu ești handicapat, ești doar prost. Hai Vasilică tată, hai să căutăm parcarea pentru proști!”. Și pentru că ești prost o s-o urci cu o roată pe bordură, eventual blocând intrarea în magazin.

Aici e și vina celor de la Mega Image. În primul rând trebuie să le spună celor de la pază să mai arunce un ochi și-n parcare. Apoi, trebuie să semnalizeze mai bine parcarea pentru persoanele cu handicap, s-o vadă toată lumea, chiar și ăia care și-au luat carnetul pe bani de Monopoly.

Oare este o jignire dacă îl salut pe vreunul din țăranii ăștia cu „Hei, handicapatule!”?

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: