Toți handicapații vin la Mega Image?

De ceva timp la Mega Image-ul din cartierul meu s-au marcat trei spații de parcare pentru persoanele cu handicap. Am înțeles că la inițiativa unei cliente fără handicap – bravo ei! – Mega Image s-a conformat și-a dat cu bidineaua pe asfalt, să vadă tot prostul că alea trei locuri din apropierea intrării sunt pentru cei cu probleme locomotorii.

Din păcate asta nu-i destul.

Dacă vă duceți la Mega Image-ul ăsta o să vedeți că inevitabil parchează aiurea câte unul lăsat de `mniezo după fizicul și asemănarea Sa. Și nu doar că parchează unde nu trebuie, dar o mai face și prost, ocupând două locuri. Și paznicii de acolo nu spun nimic, ceea ce este și mai îngrijorător.

14012591_1366658730015836_1919706006_o

Da, Mega n-a pus și plăcuțe care să anunțe că-i parcare pentru persoanele cu handicap, dar când te dai jos din căruță te uiți pe jos să vezi marcajul. Eventual te uiți înainte s-o parchezi. Asta dacă nu ești precum văcarii care o lasă așa cum i-au lăsat și pe ei mamele. Dacă te uiți pe asfalt o să vezi semnul ăla la fel de cunoscut precum „M”-ul celor de la McDonald’s sau mărul de la Apple. Și când vezi semnul ăla creierul trebuie să-ți spună „Vasile, mută mașina că tu nu ești handicapat, ești doar prost. Hai Vasilică tată, hai să căutăm parcarea pentru proști!”. Și pentru că ești prost o s-o urci cu o roată pe bordură, eventual blocând intrarea în magazin.

Aici e și vina celor de la Mega Image. În primul rând trebuie să le spună celor de la pază să mai arunce un ochi și-n parcare. Apoi, trebuie să semnalizeze mai bine parcarea pentru persoanele cu handicap, s-o vadă toată lumea, chiar și ăia care și-au luat carnetul pe bani de Monopoly.

Oare este o jignire dacă îl salut pe vreunul din țăranii ăștia cu „Hei, handicapatule!”?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.