Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Țiriac nu e absurd, e doar o percepție

Recent cel mai bogat român a acordat un interviu la Digi 24. N-am avut curiozitatea să-l văd la momentul difuzării pentru că nu-s un fan.

Da, are bani cât să-și cumpere ce vrea p*licica aia a lui care tremură de excitare când împușcă animale încercuite de hăitaci, împreună cu tovarășii lui prețioși, dar uneori doar mașinile alea scumpe-s de capul lui/lor.

Ce a declarat Țiriac? Multe.

„Nu. Noi nu suntem corupți. Societatea noastră e coruptă pentru că așa am învățat-o noi sau străbunicii noștri de la turci, de la toată lumea, cu bacșișul… Corupție există în toată lumea, din păcate. Că la noi, și la noi e o corupție minoră, vorbim de 2,5 lei. Nu vorbim de Parmalat în Statele Unite sau miliardele care s-au dus și au schimbat economia lumii, că de acolo a venit criza. Noi vorbim despre treburi care sunt ridicole în corupție. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeană de țuică și niște cârnați. Ne facem de râs în toată lumea”

Ba da. Suntem corupți. Că avem o corupție de 2,5 lei nu-i o calitate. Nu transformă hoția în corupție-light. Comparația dintre două infracțiuni din cadrul aceluiași spectru e penibilă. E ca și cum ai spune că victimele lui Stalin sunt mai importante decât cele făcute de Hitler. Toate-s importante.

La noi se fură cât se poate. Dacă-n SUA se poate fura un miliard nu înseamnă că un „2,5 lei” nu afectează o țară precum România. Bă, ce dracu` vorbim aici?

Avem hoți de geamuri și damigene pentru că suntem plini de găinari. Corupți.

Și n-am învățat că suntem corupți de la turci. Asta doar dacă nu crezi că mesianicii daci erau incoruptibili.

„(Românii trăiesc) sub o teroare mai mare de cinci ori decât securitatea pe vremea ailaltă”

Românii au teroarea zilei de mâine, discrepanța dintre clasa de jos și elită fiind uriașă și anxietantă.

Eu, între hoț și prost, prefer hoțul”

Păi hoții se pot înțelege între ei. Și n-am alte pretenții de la un om de afaceri care a recunoscut că a făcut bișniță la-nceput de carieră financiară.

De ce spune Țiriac toate cele de mai sus?

Pentru că protestele anti-Guvern din 2017 au reușit să-i strice pasiențele financiare. Avea o șustă cu o universitate particulară americană, dar s-au speriat ăia când au văzut că românii aprind lanternele telefoanelor la Piața Victoriei.

Așa că dacă vrei să mai protestezi vreodată îți sugerez să-l întrebi pe Țiriac. Să nu-i strici vreo combinație. Că el se poate înțelege cu PSD-ul. A zis mai sus ce preferințe are…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.