Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Superbet și șahul, baba și păcănelele

 Mergeam liniștit pe stradă și-am văzut mare reclamă (are și rimă): „Superbet susține Naționala de Șah”. M-am mutat trei căsuțe mai aproape de panou și mi-au făcut neuronii rocadă mare-n cap.

Uite dom`le, vrăjeală bună și finuță de marketing.

Oare ce treabă are o industrie care basculează bani din buzunarele vicioșilor de jocuri de noroc cu șahul? Să fie o preocupare intensă a celor de la Superbet pentru sportul românesc, așa cum încurajator transmite și #-ul de pe panouri (#susținemsportulromânesc)? Să fie un drag pentru sportul minții și dorința de a-i scoate pe oameni din febra păcănelor pentru a-i arunca în lumea logică și strategică a tablei în carouri?

Oare ce să fie, internet? Voi ce credeți?

Hai că arunc eu prima teorie. Poate-i greșită… poate…

E posibil ca această industrie (a pariurilor și conexelor) să-și dea seama că trece printr-o criză de imagine. Unde mai pui că-n unele țări se și interzic astfel de hăuri sociale (vezi cazul Albaniei). Dar până să ajungem noi ca Albania mai avem mult de muncă (până și Albania e o ștachetă prea înaltă).

Până la interzicere te mănâncă gura lumii. Azi un influențăr, mâine un reportaj TV, apoi niște specialiști care vorbesc despre cât de nocive sunt jocurile de noroc… Și ce faci? Ce faci Superbet? Doar n-o să stai cu mâinile-n sân așteptând să ți se vindece bolnavii și să-ți plece din peșterile cu geamuri fumurii (menționez că nu știu dacă Superbet are geamuri fumurii ca altele de genu`, dar nici nu-mi pasă atât de mult cum își manipulează clientela)?

Superbet, știi ce ai putea face? O super asociere cu șahul. Federația Română de Șah oricum e la pământ, n-o sponsorizează mai nimeni. În ciuda performanțelor. Și statul e total dezinteresat. Nici nu știu de ce mai vorbim de el. Lasă, să vină privatul să sponsorizeze sportul. Ăștia cu fumatul nu se bagă și ei să-i sponsorizeze pe înotători?

Revenind.

Sportul minții. Wow! Bestială asociere. Jocurile de noroc, o activitate care blochează creierul într-un loop de înfrângeri și false victorii (așa se numesc momentele când aparatul te momește cu o victorie. E acolo să te mai țină în joc și să nu te enervezi), asociate cu sportul minții. N-are ce să fie rău.

Cei de la Federație n-au cum să refuze. Nu e ca și cum ar avea opțiuni. „Nu, nu vrem banii voștri făcuți pe spinarea unor dependenți! O să așteptăm să ne sponsorizeze cineva cu un business sănătos. Că doar suntem sportul minții!”. Siiiigur.

Și uite așa, din asociere bună în asociere bună, pariurile și păcănelele se vor transforma în activități intelectuale. N-o să te mai poți lua de cei care vând iluzii la parter de blocuri că-s mărinimoși și dau bani șahiștilor din țară.

Te întrebi unde-i „Kasparov” al tău? Așteaptă să-i intre trei lămâi la Fundația de Întrajutorare Superbet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.