Spune-mi ce prieteni în Jandarmerie ai ca să-ți spun cât de interlop ești

Personal habar n-aveam unde e Straja pe hartă, bă că e și stațiune montană. Mitic prăfuit cum sunt știu încă din copilărie că dacă vrei munte ai doar două opțiuni: Valea Prahovei și niște munți prin Moldova. În rest, uite că de la un pumn se deschid orizonturi turistice. Și nu doar atât.

Că tot scriam vineri despre cum în spatele fiecărui găinar ordinar stă minim un organ, trag de seamă că după scandalul cu salvamontista făcută K.O. dintr-un pumn se vorbește prea mult despre interlop și prea puțin despre prietenii lui.

Despre gorilian n-ai ce să spui.

Atâta poate. Nu provine dintr-o familie de seamă, n-are sânge albastru-n vene, n-a alunecat cu pumnul în fața tinerei. E cineva atât de șocat de comportamentul unui huligan? Pentru el e normă. Se trezește, pontează pumni, se culcă. Caracterizat simplu am putea spune că e pur și simplu un inadaptat. N-ai cum să-l schimbi, n-ai ce să-i faci.

Eu dacă aș umbla cu oamenii nepotriviți aș risca să-mi pierd locul de muncă, credibilitatea, relația. Ori asocierea cu anumiți comedianți mă poate arunca în tabăra celor care “fură glume” sau “fac glume facile”. Oricum, orice asociere spune câte ceva despre tine. În cazul de față avem una bucată jandarm prieten de pahar cu un interlop din Lupeni. Sincer, nu mă așteptam ca orașul Lupeni să-și permită interlopi.

Credeam că de la un anumit nivel în jos ai cel mult “golani”, „băieți neobrăzați” sau “oameni ce nu dau pe la biserică”. Dar nu, Lupeniul are interlop, ba chiar unul care-i face de râs pe marii interlopi. Ăsta bate femei.

Revenind la jandarm, rămâne de aflat și văzut ce prietenie îl leagă de interlop.

S-au cunoscut pe Tinder și au ieșit la un cico? Își dau like-uri pe Facebook? Îi leagă vreo pasiune comună, amândoi altoind uneori femei? Sunt colecționari de timbre? Ce îi poate ține atât de apropiați pe doi oameni, unul al legii și celălalt al smardoielii?

Acestea fiind zise, din nou îți reamintesc înainte să arunci topoare verbale după infractori: spune-mi ce prieteni în Poliție/Jandarmerie ai ca să-ți spun cât de interlop ești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.