Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Pentru complicitate la prosteală profesorii universitari nu merită nimic

De când a-nceput scandalul cărților scrise de “academicienii” păstrați la răcoare n-am văzut nici măcar o reacție a vreunui grup de profesori universitari. Nici un grup îndeajuns de mare, coagulat și vocal nu s-a distanțat (măcar la nivel declarativ) de atitudinea celor care au pus ștampila de “Lucrare științifică” pe cur-papier-urile becaliene, borciene, coposciene, etc. Nimeni nu zice nimic.

Ba mai mult, când hoția devine evidentă și lucrarea de disertație a unui student ajunge inspirație pentru George Copos, atât studentul cât și Copos având același profesor coordonator, nimeni nu zice nimic. Nimeni!

Cei cinci profesori care au dat avize favorabile fițuicilor scrise în pușcărie scapă fără nicio pedeapsă. 

Câtă credibilitate mai are Universitatea Lucian Blaga din Sibiu? De prestigiu nu mai vorbesc.

Sunt aproape non-stop pe site-urile de știri și n-am văzut/auzit vreun profesor universitar să iasă din anonimat și să condamne atitudinea colegilor care duc și mai mult în hazna o instituție blamată pentru exces de diplome și fabricarea șaormarilor cu pretenții de șefi de corporații.

E jenant să te trezești că munca ta de student ajunge “lucrare științifică” sub banii vreunui agarici monden, dar e jignitor să plătesc o instituție și angajații ei ca să fiu tras în piept. Îl avem în vizor pe domnul profesor dr. Stelian Brezeanu, despre care n-a zis nimeni nimic. Nici măcar un “regretabilă situația în care se află”.

Da bă Bonea, dar ce vină am eu că unu’ și altu’?”.

Evident că nu ești vinovat. Cum nici turistul român nu-i vinovat pentru un stereotip. Tocmai asta trebuia să faceți încă de când Spiru Haret dădea diplome cu buletinul. Să vă apărați meseria de un stereotip.

Toate astea în timp ce în continuare ne batem joc de Gigi, Borcea și șatra lor de bijnissmeni. Oameni buni, de la ăia n-am pretenții. Nu pot avea așteptări de la niște vânzători de bilete și blugi ajunși dealeri de fotbaliști. Dar pot avea pretenții de la oameni care se prezintă ca fiind serioși, elevați, culți, ba mai mult au sub oblăduire alte capete pe care să le lumineze. Ăsta-i momentul în care te întrebi ce dracu’ poți să mai înveți de la Stelian Brezeanu? Că materia o poți învăța și din cărți, dar etica și morala n-o poți lua de la oricine și clar nu de la un profesor coruptibil.

 

Acestea fiind zise, liniștea așternută printre cadrele universitare e la fel de jenantă ca a oamenilor care nu mișcă un deget când un om este agresat de infractori în plină zi.

 

Și aud c-o să aveți salarii mărite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.