Special de 1 Iunie: Fii-ta se mamelește pe Facebook

Acum câteva zile am dat peste ceva interesant pe Facebook, o înregistrare share-uită de cineva care dorea să ne arate ce mai face tineretul țării pe internet.

Așa am ajuns să aflu și eu de DE Criss Frumușica. O să spuneți „ce bă Bonea, e netul plin de astfel de copile”. Absolut. Nu contest. Dar discuția nu-i despre câte sunt, ci mai degrabă despre cine sunt și de ce.

Criss Frumușica are 15 ani, zodia taur, 1.60 și e „single”, adică n-are o relație. Locuiește în Hunedoara și merge la „Școala vieții”. N-a trebuit să fac muncă de detectiv pentru că totul e acolo, pe Facebook.

De asemenea, Criss Frumușica, la cei 15 anișori, este foarte mândră de corpul ei și nu se sfiește să-și arate protuberanțele. Văzând că are peste 12.000 de fani m-am gândit vreo 3 secunde cum a ajuns la o cifră așa mare, dar apoi am văzut că-n toate pozele și filmările este foarte revelatoare cu procesul ei pubertar.

Vă invit să priviți subiectul „Criss Frumușica” cu maximă seriozitate și să treceți repede peste faptul că are sprâncene desenate cu marker-ul.

Cred că ne putem imagina ce părinți are și în ce mediu trăiește. Bine, poate greșesc. Poate Criss Frumușica e dintr-o familie de intelectuali, dar oamenii-s prea ocupați cu volumele mari ale literaturii universale ca să-și mai poată arunca un ochi asupra propriei fete.

Poate că ăsta-i adevărul, cine știe.

Eu nu știu cum funcționează treaba asta. Adică ce e indicat să fac acum? Să raportez la Facebook faptul că postările ei nu sunt „conforme”? Că „nu fac bine”? O pot raporta, dar din păcate copila asta nu va înțelege nimic. Mamelista asta mică își face rău singură prin rahaturile pe care le postează. Blocarea contului ei nu-i un serviciu adus celor pe care încercăm să-i ferim de erotismul infantil de pe Facebook. Ăia pot vedea același lucru pe alte 1 miliard de conturi.

Oare ar putea Facebook să-i bată la ușă și să le vorbească părinților ei despre cum fiica lor se îndreaptă spre o strălucitoare carieră? Și dacă nu poate Facebook să facă asta, e capabil/în putere/ține de responsabilitatea/mărinimia/profesionalismul vreunui psiholog din Hunedoara? Poate chiar primarul orașului (Dan Bobouțanu), ori vreun alt politician. Cineva din Hunedoara vrea să ajute o puștoaică de 15 ani, și nu doar pe ea?

Nu spun s-o ducă la mânăstire, ci să-i explice pe înțelesul ei că viitorul pute când faci live-uri în care-ți arăți pieptul unor onaniști libidinoși.

Și că vine vorba de onaniști libidinoși, vreți să aruncați un ochi în lista ei de fani? N-aveți idee ce fețe sinistre, ce bărbați săriți de prima tinerețe – unii săriți și de primul divorț (scrie la ei pe profil) – se holbează și comentează lubric pe profilul copilei de 15 ani.

Credeți că ăsta o întreabă dacă-i place școala?
Credeți că ăsta vrea s-o verifice la teme?

O parte din ăștia pe care-i adună Criss Frumușica la fani sunt motivul pentru care fiica ta, crescută bine, nu poate purta o fustă în oraș, seara, fiind șanse mari să fie agresată. Doar sunt toate la fel, nu boss?

Vă propun un joculeț, dacă tot vorbim de copii de 15 ani: intrați pe profilul Frumușicăi și vedeți dacă aveți prieteni în comun, ori dacă vreun prieten din lista voastră e fanul ei. Trebuie să-i dați unfriend/unfollow acelui dubios. Apoi intrați pe conturile libidinoșilor și puteți să-i întrebați dacă nevestele lor știu de preferințele lor puerile.

E un joc cu bătaie lungă, dar dacă-i scad fanii puștoaicei poate-și găsește altă ocupație. Poate-i dau părinții să citească o carte. Chiar și una despre sâni, dacă tot e pasionată de subiect.

Hai Hunedoara, Criss Frumușica o să ne plătească pensia… Și ca ea sunt multe.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.