Scârbăvnicia ieșitului în club

De când mă știu n-am fost prea mare fan al ieșitului în club. Din varii motive: zgomot, agitație, bețivi, muzică proastă. Dar mi-am promis că dacă intră-n vigoare Legea Anti-fumat ies. Că-i o senzație extraordinară să ajungi acasă și să nu puți a mahoarcă. Miroase a transpirație în club? Schimbă clubul, ieși cu oameni care se spală, cumpără parfumuri cadou. Te descurci, ești om mare. Dacă poți băga cancer în tine te descurci și cu problema asta.

De ce nu-mi plac cluburile? Foarte bună întrebarea Nimeni.

Păi s-o spun de la început: nu-mi plac cluburile unde nu se dansează. Și dans nu înseamnă țopăiala aia prostească și mutatul de pe un picior pe altul. Lucru care se-ntâmplă în peste 90% din cluburi. Mai sunt vreo 10% care-s nișate pe latino, hip-hop etc., dar majoritatea au un Dj care pune „de toate pentru toți” să sară lumea cu mâinile în aer, să facă acest fitness dubios și apoi să spună „ce am mai dansat”. D-aia cluburile sunt o minciună. Nimeni nu dansează. Dansatorii merg la dans, cluberii merg în club. Primii dansează, ceilalți clubăresc. Învățați diferența și nu vă mai flatați că ați dansat toată seara doar pentru că ați mișcat 4 ore din țurloaie și ați ținut o mână ațintită spre tavan, cu un deget ridicat, de parcă încercați să vedeți de unde bate vântul.

A apărut acum o modă-n cluburi să se arunce șervețele. A mai remarcat cineva asta? Se aruncă șervețele în aer. Așa. Pur și simplu. Să fie asta o contra-mișcare a săracilor care nu-și permit să arunce bani? Foarte posibil… foarte posibil…

Apoi, dacă ieși ca bărbatul cu partenera în club, tu nu te distrezi. Tu protejezi!

Un bărbat se distrează în club cu prietena doar dacă-i inconștient. Sau e cu o femeie mai puțin atrăgătoare. În rest dai cercuri în jurul ei și te străduiești să arăți că teritoriul a fost marcat. Știu că nu sună frumos/bine/delicat/gingaș, dar asta e realitatea. E o jungle în cluburi. Și când apar Periscoapele (gașca de bărbați singuri, cu testosterul în tavan și testiculele în gât) trebuie să te împăunezi, să te ridici de pe scaun, să dansezi, să… teritoriu, a mea, ș.a.m.d.. Și să nu vă aud cu „nu mergi tu unde trebuie”. Peste tot sunt femei care-și compară hainele și bărbați care-și compară femeile sau nota de plată.

tumblr_lpupbebzZY1qje0bvo1_500

Apoi, ador oamenii care spun „hai să ieșim în club să mai schimbă o vorbă”. NIMENI NU VORBEȘTE ÎN CLUB! TOȚI ȚIPĂ! NU AI CUM SĂ VORBEȘTI ÎN CLUB CĂ E MUZICĂ! VREI SĂ VORBIM? HAI ÎNTR-UN PUB SAU CEAINĂRIE! DACĂ VREI SĂ VORBEȘTI, DAR SĂ DAI ȘI DIN FUND ÎȚI RECOMAND O BANDĂ DE ALERGAT!

Și-n final, muzica.

Muzica e mnah. Îți place sau nu. N-ai ce-i face. Problema e la mine. Ascult muzică destul de variată și nu suport să aud mai mult de 4-5 melodii din același stil. Și dacă am nimerit undeva unde muzica era mai diversificată ascultam ce se ascultă în Stuff-Vama Veche de 15 ani. Dar nici măcar asta nu-i o problemă.

Chiar și-n club încerc să ascult versurile. Nu pot să mă bâțâi aiurea pe un ritm, sunt atent la tot. Așa funcționează creierul meu. Am văzut că-s oameni cărora nu le pasă. Ar putea să urle unul în boxe că „Toți din club sunt de căcat!”, dacă ritmul e mișto nu le pasă.

Și acum se aude cam peste tot piesa „Cheap Thrills”, interpretată de Sia și băiatul ăla cu accent jamaican, Pacha-Man de America, Sean Paul.

În primul rând, eu nu înțeleg dacă piesa-i despre femei întreținute sau oameni care se distrează fără bani mulți. Adică suntem împreună săraci, sau ești doar tu, femela? ”U worth more dan diamond, more dan gold”, cum spune Paulică.

Din împărțeala versurilor înțeleg că femeia-i cam strâmtorată financiar, dar vine rastafarică ăsta și-o salvează de la colaps. Și ea o ține sus și tare că n-are nevoie de bani, că ei îi ajunge partenerul. Dar tocul ăla, oja, rochița de club, din ce bani? Chiar așa, ne prostim pe față? Adică tu-ți dai banii pe țoale și când ajungi în club te deshidratezi ca proasta și-o arzi spiritual că „vrei doar să dansezi și nu vrei bani”? Faci pe mironosița pe ringul de dans și apoi te văd la toaletă că te adapi la chiuvetă.

Nu se face. Hai să facem un buget de club, un Excel, o analiză socio-economică prin care să încercăm să anticipăm cheltuielile: Proseco, Cuba Libre, shot-uri, taxi, lămâi, antivomitive. Că „more dan diamond, more dan gold”, dar banii nu se fac „dan încheietură”.

 

 

4 răspunsuri

  1. Felicitari si nota 10 pentru articol. Ma regasesc prin aceste cuvinte, momentan locuiesc in Germania si pot spune ca nu numai in Romania se practica :clubaritul: ci si in afara. Sper la mai multe articole de genul. Succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.