Românii n-au înțeles nimic din existența OTV

Nu știu câți își mai amintesc astăzi de fenomenul OTV. Cârciuma aia de televiziune care a pavat drumul spre succes (fie el și de scurtă durară) pentru zeci de specimene precum Tolea, Ogică, Magda, parapsiholoage cu prosoape-n cap și alte petarde.

Dacă există un motiv pentru care oamenii n-au mai mers la circ și la zoo în ultimii ani acela nu e dragostea pentru animale, mila că stau în condiții mizerabile, ori că-s bătute. Era mai ieftin să vezi animale la OTV. Stăteai acasă pe canapea și vedeai maimuțele.

Poate nu vă mai amintiți, dar OTV a însemnat o rampă de lansare în politică și-n viața cetății pentru Dan Diaconescu și dubioșii strânși pe lângă el în parodia aia de partid: PP-DD.

Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

În prezent Dan Diaconescu este în pușcărie pentru șantaj. Păcat. Merita să stea pentru lobotomizare. La ieșirea din penitenciar o să devină un fel de Miron Cozma, o scamă veche de care încerci să scapi, dar se tot prinde de haine, papuci, covor… N-au decența să se retragă în peșteră.

Ce nu pare că-și mai amintește multă lume e că Dan Diaconescu, cu ajutorul OTV, a băgat în Parlament niște chestii. A luat o mână de oameni, a dat cu spray pe ei și a convins prostimea să-i voteze. A prostit poporul cu televizorul.

Mulți au râs și s-au bătut cu mâinile pe burtă, distrați. „Ce mă? Nu intră Diaconescu în Parlament. Nu face peste 3%!”. A doua zi după alegeri PP-DD era al treilea partid al țării. Nu mai râdea nimeni.

Din fericire PP-DD a murit. „Politicienii” partidului s-au împărțit prin alte partide. Coșmarul s-a stins.

Aparent românii n-au învățat însă rolul televiziunii în manipularea prostimii. În anii de glorie ai OTV-ului n-a protestat nimeni în fața micuțului apartament care găzduia cOcina TV. Nimeni nu s-a proptit în fața ușii de la care Dan Diaconescu spunea mizerii.

Astăzi România TV face exact același lucru. Ba chiar mai rău. Și lumea râde.

Românii care vor o țară curată și bine informată protestează, dar nu unde trebuie. La sediul România TV trebuie să meargă oamenii, în speranța că postul își va schimba direcția și va da știri corecte. Doar așa se poate schimba ceva în mintea celor care se uită la România TV și-n viitor putem spera la un Guvern cu oameni, nu marionete.

Degeaba protestezi la Guvern. Te cerți cu niște păpuși.

Mii de români fac vâlvă în Piața Victoriei și la România TV telespectatorul e speriat că țara e asaltată de naziști. Evident că publicul de România TV/Antena 3/ Kanal D (am înțeles că și ăștia fac dezinformări) vor intra în modul defensiv și vor ține cu dinții de crezul lui Dragnea.

Acestea fiind zise, schimbați zona de protest dacă vreți succes pe termen lung.

2 răspunsuri

  1. Ideal s-ar rezolva tot daca ai da un examen ptr „carnet de votant” asa cum trebuie sa dai de „carnet de sofer” ptr ca cica intr-o parte poti sa omori oameni, in alta nu. Lumea e reticenta, ptr ca se pune problema ce intrebari ai pune la „examen”. Pai zic ca daca inainte de vot trebuie sa raspunzi la „in ce an ne aflam?”, „cine e presedintele actual?”, „cum se numeste capitala tarii?” pici 90% din astia care se uita la RTV si zic ca i-a scos SRI-ul si Soros pe tineri in strada.

  2. El a deschis cutia pandorei pentru multi. Le-a dat sansa sa iasa in fata, chiar si televiziunilor… le-a dat o sansa sa manipuleze la extrem, asa cum vor ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.