Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Profesorii, doctorii și (periodica) grevă

O să fie grevă generală-n sănătate. Așa se aude dinspre sindicate. De ce? Au crescut salariile, dar nu „cât s-a promis în campanie”. Ha. Am râs amar.

Hai să rezum ce știu eu despre sindicate și sezonierele proteste din învățământ și medicină:

Vin alegerile => se inflamează spiritele și profesorii/medicii vor salarii mai mari => sindicalistul șef se duce să vorbească la partide => se anunță o „mare grevă” și se apelează la șantaj („o să blocăm țara, străzile ș.a.m.d.) => partidele promit => sindicaliștii le spun profesorilor/medicilor să plece acasă și să aștepte banii ăia mulți => PSD-ul/altă mizerie câștigă alegeri și nu respectă promisiunea => se anunță proteste => se fac proteste => se spun vorbe goale, se mișcă niște sume, liderii de sindicat se duc iar la partide => sindicaliștii le spun profesorilor/medicilor să plece acasă și să aștepte banii =>…….

Cam asta se întâmplă periodic.

De ce?

Pentru că-s mase de manevră? Sunt mai multe scenarii posibile. Ori profesorii/medicii sunt manevrați de sindicaliștii înțeleși cu partidele, ori partidele promit și ceilalți sunt îndeajuns de proști încât să creadă. Mereu.

Oricum o dai, e clar că profesorii/medicii protestează doar când li se spune. Și doar pe tema banilor. Nimeni nu urlă că-s directori numiți politici, că nu-s condiții, ori alte motive. Bani. Salarii. Și că nu se respectă promisiuni. Ha, am râs iar citind chestia asta.

Eu personal am mai multe pretenții de la profesori și medici, gândind că-s din pătura intelectuală a societății. Și cu toate astea, tot par jonglați între sindicate și partide… Trist.

Trist precum un profesor de Biologie care crede în Creaționism.

Acestea fiind zise, să vină următoarea grevă din școli și spitale. Cel puțin pentru profesori asta a ajuns o obișnuință precum teza la română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.