Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Premiile „Păr pe Splină” – Mai 2020

Și uite că am ajuns și la a doua ediție a premiilor „Păr pe Splină”, gala care aduce împreună cele mai jenante și penibile momente care se petrec într-o lună. E greu să stabilești top 3 chestii cringe, dar juriul „Păr pe Splină” își dorește să vă satisfacă.

Acestea fiind zise:

 • Păr pe Splină – Bronz
#15SecondsOfSunshine de la Lipton

Cea mai tristă treabă la noua generație e că, în ciuda volumului uriaș de informații și metode de divertisment, se bucură la chestii similare generației care lipea inimioare Maggi pe geam.

Se schimbă platformele (geamul casei devine TikTok), se schimbă coregrafia, dar esența e aceeași. Generația tânără nu-i mai proastă/mai slabă, ci doar la fel de…. De unde și dezamăgirea.

Lipton a lansat o campanie/challenge pe TikTok prin care a plătit o mână de influenkări să danseze și să aducă „soarele” în viețile oamenilor. Pentru extra-păr pe splină citiți textul campaniei de pe IQads. Pentru extra-extra-păr pe splină vedeți clipurile. Cel mai trist lucru e să participi într-o campanie care implică dans și să n-ai ureche muzicală și grație… se știe!

Nu-i rău să faci reclamă unui produs, dar e nasol să faci o reclamă proastă, un challenge pueril.

De ce merită această manifestare premiu „Păr pe Splină”? Pentru că e publicitate fără substanță, e un dans penibil, un nimic contextualizat post-pandemie și o uzitare de fețe frumix.

 • Păr pe Splină – Argint
Cezar Ionașcu

Cezar Ionașcu e speaker motivațional. Modelul clasic, îl știți. „Tu poți”, „trebuie să vrei”, „e în tine” ș.a.m.d..

A devenit foarte cunoscut în perioada asta după ce a început să vadă antene 5G peste tot prin țară. Video-ul de mai sus merită un premiu „Păr pe Splină” și ca o încununare a carierei lui. Nu neapărat pentru că e o altă fărâmă de nisip în plaja de analfabetism științific, ci pentru că-n clipul de mai sus Cezar Ionașcu reușește (fără să vrea) să-și facă fanii proști și necivilizați.

Parafrazez: „eu mi-aș pune masca la p*lă, dar n-o s-o fac pentru că-s băiat educat. Dar s-o faceți voi pentru mine”. Proștilor. Să fie acesta un act ratat? Freud zâmbește.

Am râs amar.

 • Păr pe Splină – Aur

Ăștia de mai sus sunt o familie de influenkăr care a returnat un copil cu autism, după ce l-au adoptat cu surle și trâmbițe.

Povestea e de un tragi-comic sinistru: ăștia doi sunt d-ăia care vor să-și facă viața reality-show pentru bani. Acum câțiva ani au înfiat un copil cu autism din China. Pe spatele condiției celui mic au făcut trafic/fani/bani. Într-un final au dat produsul succesului lor mai departe. Mna, cât să folosești o jucărie stricată?

Ăștia doi sunt o (altă) definiție a sclavagirii și auto-înrobirii pentru atenție și bani în epoca online-ului. Prea multe nu sunt de spus. Să sperăm că cei doi își vor reface „viața” online adoptând un cățeluș fără un picior, o pisică oarbă, ori un bătrân paraplegic. Din suflet și like-uri.

Credeți că această rubrica ar funcționa și video? Nu spun c-o să și fac asta, dar sunt curios de ce credeți voi.

5 răspunsuri

 1. “Premiile par pe splina”, difuzat lunar pe canal. Poate avea impact negativ sau chiar pozitiv asupra premiantilor. Spun pozitiv pentru ca cunosc tipa “catch me outside”( daca cauti pe youtube stii la ce ma refer). As prefera sa nu se face mai populare relicve care in cativa ani internetul ii va uita ca pe un tricou cumparat din impuls.

 2. Cred că ar funcționa și video, dar îmi place foarte mult conceptul actual. Acum tu decizi 🙂

 3. las și eu 2 cenți, cu cei doi ai lui Marius….. și eu sunt de aceeași părere… dacă vorbești despre ei, George, de bine sau de rău, până la urmă le faci un favor, oamenii ăia se măsoară doar în like-uri.

  De ce nu faci un top lunar cu ultimele descoperiri din știință sau cu cele mai interesante meserii, cărți, chestii deștepte etc.

  Că ne pui maimuțoi la zid… meh.

  1. Cărți bune găsești pe toate drumurile. Oameni care să critice maimuțoi mai puțini.
   Nu trebuie să placă tot ce scriu, nu?

   1. Faci cum crezi George. Poate gasesti o metoda prin care dai la cunostinta ca sunt specimene de genul prezente pe retea fara ca sa pui prea multa lumina pe ei. Gen le pui in lumina doar chestiile absurde si in rest spui despre ei chestii plictisitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.