Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Poți scoate PSD-ul din țară, dar nu poți scoate PSD-ul din oameni

Am văzut entuziasmul oamenilor la aflarea veștii că Dragnea (ar putea) face 3 ani și 6 luni de pârnaie. Unii s-au bucurat de parcă am învins Argentina cu 3 – 0 la Mondiale.

Eu nu m-am bucurat aproape deloc pentru că-i o decizie atacabilă.

E ca și cum ne-am bucura că după 100 de metri de alergare, într-o cursă de 100 de km, suntem cu trei metri în fața unui maratonist profesionist.

Dar înțeleg fericirea de moment. Până la urmă cu atât am mai rămas: mici victorii de palmares.

Cu toate astea, când văd optimismul unora cu privire la strălucitul viitor românesc îmi vine să-i întreb ce bagă. Și cât costă. E dilăr serios?

Să spunem prin absurd că pică Dragnea acum. Să spunem că face și pușcărie și nu pleacă-n vreo insula cu 2 minute înainte de a afla sentința finală. Cine vine după?

Nu vă e clar că tot PSD-ul o să câștige alegerile care contează? Și dacă n-o să le câștige PSD-ul e pentru că din nămol va renaște un alt partid populist, delirant. Cine știe ce nebunie naționalistă va răzbate și va prinde la îngălații (mulți) care votează pentru pomeni. Să privim cu teamă spre viitor. Pe cine vă bazați? Punctual. Cu nume și culoare politică. Săracii vor spune că-i votează și în cabină-și vor aduce aminte de ăia 3 mici și-o bere. Politica-i curvă pentru că mulți oameni sunt șosele de centură.

De unde vine luminarea asta inelectuală și rațională într-o țară cu atât de mulți analfabeți funcționali? Cu atât de mulți săraci cu duhul și calici cu trupul?

Încetați cu prostiile.

Dacă vă uitați prin țară e PSD în tot. E PSD în modul în care sunt construite clădirile, PUZ-ul fiind o glumă proastă, e PSD în modul în care se conduce, e PSD în felul în care oamenii-și vorbesc și se bârfesc.

E PSD în ADN și doar o infuzie puternică de cărți și gândire critică te poate vindeca.

Să dea toți zeii voștri să mă-nșel, dar momentan cred mai mult în corectitudinea Loteriei Române și-n puterea moaștelor lui Boca decât în viitorul smart.

Și dacă nu mă credeți vă invit să-l vedeți pe acest domn, PSDizat până-n măduva oaselor, cum claxonează o salvare. Nu e un caz izolat. E o definiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.