PNL, poate cel mai prost partid…

Știm depre PSD că e o definiție a corupției. PDL/PLD/PLM/MP sau cum se mai numește este un stindard al pupincurismului, dar de departe cel mai prost partid dintre toate (după ’90) este și va rămâne PNL-ul. Și asta dacă ne rezumăm la cele mai mari trei formațiuni politice. Restul nici nu contează și nu vor conta niciodată atâta timp cât UDMR-ul este precum PC-ul și UNPR-ul, un furuncul de alianță, PRM a murit doar ca să reînvie sub altă formă, alte mici secte politice de extremă dreapta și independenții lui pește își debusolează publicul comun (cazul M10 – Nicușor Dan în București).

Cu toate astea, de ce este PNL-ul un partid prost? Ohooo… Sunt atâtea motive…

În primul rând pentru că am simțit personal ce înseamnă PNL. Da, nu-i ușor să recunosc, dar pentru o foarte scurtă perioadă am fost liberal cu acte. Asta e, unii-n facultate se îmbătau, băgau chestii, scoteau altele, eu am făcut una și mai nasoală: vreo 2-3 luni am experimentat viața politică.

Cum e PNL-ul din interior? Ca peste tot, nu? Plin de mâncătorii ordinare, personaje sinistre, funcții și locuri sponsorizate, lideri jenanți și 0 (zero!) doctrină, a.k.a. linie de partid. Și asta-i ceva rușinos pentru un partid cu istoric, că nu vorbesc de UNPR.

Alte motive? Pfff…

alina-gorghiu-ludovic-orban-465x390

Alina Gorghiu, despre care am mai scris și AICI, este un alt motiv pentru care vor exista misogini în politică. Dacă feministele vor femei în politică trebuie să înceapă prin a înlătura personajele care le fac de râs sexul, nu să se certe cu bărbații.

Alina Gorghiu, poate cea mai proastă varianta pentru șefia PNL-ului din tot ce a oferit planeta asta, incluzând personajele Cartoon Network, a declarat recent că Nicușor Dan ar trebui să se retragă din cursa pentru Capitală ca să-i crească șansele lui Orban. Ce jenant pentru un partid de peste 30% să se împiedice de un emotiv cu trac de scenă. E vina voastră că n-ați fost în stare să propuneți ceva mai bun. Tot pe obositul de Orban, folkistul care și-a ratat cariera?

Și e jenant că ați adus ca motiv „victoria în fața PSD-ului”. Poate ați uitat, dar voi și PSD-ul nu sunteți un „El clasico” politic. Nu-i Real-Barca pe voturile noastre.  Voi sunteți niște agarici pe care îi ținem în funcții din lene, comoditate, prostie și faptul că ne preocupă mai mult soarta invitațiilor lui Măruță și Capatos.

Că n-aveți o doctrină e clar. Sunteți liberali doar cu numele, că-n rest e tot o pișcotăreală. Nu se-nvârt brătienii în morminte de rahaturile pe care le faceți. Sunt ventilatoare.

Dar de departe, cea mai mare dovadă de prostie e ce ați reușit să faceți cu avansul considerabil câștigat odată cu victoria lui Iohannis. Erați sus. Ca astăzi să aflați că dacă mâine sunt alegeri tot PSD-ul e prima opțiune. Sunteți atât de proști încât în nici jumătate de an ați făcut din nou din PSD un partid mare. Nu vă cerea nimeni marea cu sarea, dar măcar să mai curățați din partid și niște luări de poziții despre probleme arzătoare. Dacă peștele de acvariu de la Cotroceni nu spune nimic, nici voi. Oricum, ați reușit să reînviați PSD-ul, atât de proști sunteți.

orig

Și dacă mai aveți vreun răsărit prin partid nu-i meritul vostru. E ăla prea bun. E un noroc pe capul vostru. Ca-n biserică. 10 popi de pus la rană nu curăță mizeria unei instituții.

Acestea fiind zise, cel puțin în București, cred c-o să câștige Firea(PSD) alegerile. Și voi de proști ce sunteți o să dați în continuare vina pe Nicușor Dan, astre și alinierea planetelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.