În cinci ani votăm un președinte gay-țigan-femeie?

Gata, am făcut-o și p-asta!

Am votat un președinte neortodox, ne-cu „escu”-n coada numelui, nepopulist, nedinpopor și nepomanagiu. Acum să nu credeți că-i Iohannis ușă de biserică, fie aia și lutherană, că are în spate un PDL mârșav, un PNL plin de fripturiști, unde mai pui că-i mănâncă-n palmă pe jumătate din social-democrați să se mute în tabăra ACL. Să vedem dacă-i primește cineva. Big Bang ajută să nu. Dar am dat o palmă peste bot unui sistem oribil din toate punctele de vedere. Ca să înțelegeți cât de groaznic e PSD-ul, comparați partidul ăsta cu dansul latino al Dacianei Sârbu (de la Dansez pentru tine). Palid, țapăn, dar de ochii lumii.

Ce trebuie să înțeleagă Ponta și ai lui e că tinerii nu-i suportă. Poate părinții au uitat de Revoluție și Mineriadă, că-s bătrâni și îi doare mai mult de un 200 de lei în plus la pensie, ori de o pomană de 150 de euro, dar nu se mai poate cu Iliescu, Năstase și oamenii școliți de ei. Să nu mai vorbesc și de oportunistul intergalactic Tăriceanu. Omul ăsta mereu a căzut în picioare, așa că nu mă mir dacă acum se roagă-n genunchi să-l primească înapoi PNL-ul. C-așa-i în tenis. Milioane de români au votat un necunoscut, un primăraș de urbe medievală despre care nu știu mai nimic, decât ce varsă Antena 3, în detrimentul unui procuror cu un partid-corporație în spate. Oare ei își dau seama cât de urât e PSD-ul? Comparativ, pe o scară de la 1 la Băsescu, PSD-ul e urât Băsescu + 54,5%.

De remarcat nemernicia BOR-ului, care simțind că Ponta pierde s-a repliat declarând că un conducător străin nu-i neapărat ceva rău.

Acum, cea mai mare dezamăgire pe care o pot avea din partea lui Iohannis e să sponsorizeze în continuare sugativele astea-n sutană. Nu e el Cuza, dar poate respectă Constituția și face România statul laic de care e nevoie.

În concluzie, am învins tradiția. Am lăsat popularul și neaoșul în detrimentul acelui lucru nou care promite o altă abordare. Am dat mârlanul din mână pe calmul de pe gard. Să sperăm că asta ne deschide ochii și-n anii care vin subiecte precum legalizarea marijuanei, prostituției, impozitarea cultelor, lupta împotriva discriminării în funcție de etnie/orientare sexuală/sex, etc. nu vor rămâne într-o bulă ca acum. N-o să le schimbe Iohannis pe toate, dar putem noi.

 

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.