Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nu-ți posta averea pe net și ce crede românul că face polițistul

Acum câțiva ani știam pe cineva care dădea din casă. Tocmai se mutase într-un cartier nou construit și-și manifesta opulența și fericirea postând zilnic pe Facebook poze cu el, obiectele din casă, check-in când se relaxa pe balcon, în sufragerie, în cadă. Da, un specimen de o prostie exemplară.

Într-un final s-a trezit cu apartamentul prădat.

Hoții știau deja totul. Ce program are, când e acasă și ce bunuri are. S-au dus ca-n magazin.

Asta au vrut să transmită și cei de la Poliția Română cu o recentă campanie în care m-am implicat împreună cu alți influenkări: nu-i ok să-ți pozezi lucrurile de prin casă și să le pui pe net. Poate le vede vreun „colecționar”.

Eu m-am pozat cu bicicletele și m-am trezit cu ele vândute de un băiat simpatic pe Instagram. Unii m-au văzut pe acolo și mi-au zis să am grijă că-mi vinde unul parcul auto.

Concluzia acestei campanii e să ai grijă. Ochii care nu se văd pun etichete pe bunurile tale. Fetelor, n-aveți idee ce se întâmplă cu pozele voastre decoltate (dar asta cu altă ocazie, altă campanie).

Dar…

Cei de la Poliția Română au postat despre campanie. Și m-am uitat la comentarii. Mi-am dat seama că destui români nu știu cum funcționează această instituție. Pariez că-s tot compatrioții care cred că președintele țării poate tăia și spânzura, că el dă legi și că parlamentarii sunt doar în clădirea aia „să fure!”.

Hai să vedem câteva opinii:

Asta face polițistul. Sparge uși prin Parlament, de capul lui, și arestează politicieni. Că a zis unu` pe Facebook.

De ce nu punem câte un polițist la fiecare copac?

Romeo Rasdan e ăla care a dat în vlogărița Tequila. Dani Oancea vine cu o propunere revoluționară pentru o democrație funcțională: Poliția trebuie să-l găsească, să tragă-n el, să-l calce pe gât, să-i facă ceva. Cum e normal. Polițistul trebuie să fie „nașul” tuturor.

Din nou, polițiștii arestează prea puțini politicieni corupți. Este inadmisibil. Când patrulează prin preajma Parlamentului ar putea să intre și să spună „care ești corupt? Hai cu noi! Ești arestat. Te ducem direct la pușcărie pentru că așa funcționează lumea!”.

Dacă Iulian spune că sunt sute înseamnă că așa sunt. De ce nu l-am crede? Iulian, să vezi câți drogați scriu comentarii pe Facebook…

Eh, asta e altceva. Uite, așa se schimbă lumea: reclami pe cineva pe Facebook. Andrei, poți să-i dai și tag lui Cristian Simionescu? Să nu existe confuzii. Mulțumim pentru colaborare.

Un răspuns

  1. Apreciez ca i-ai publicat si cu nume cu tot. Prea multa lume speriata de bombe, care cand vrea sa arate o tampenie, ascunde orice forma de identificare. E mai corect asa, cum ai facut tu, parerea mea. Daca exista rautate/prostie…de ce sa-i ascundem numele? De ce sa n-o putem privi la o adica, direct in ochi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.