Mugur Ciuvică, moșul ăla care-ți bate-n țeavă că respiri prea tare

Consider că pentru o viață sănătoasă trebuie să-ți ieși periodic din bulă și să te uiți și-n ograda vecină. Să vezi dacă și iarba lor e verde și frumoasă ca a ta.

Oricum, m-am plictisit de Digi și când îl văd pe Rareș Bogdan (Realitatea) mă întristez. Pare mereu afectat de parcă și-a văzut pisica stropșită de camion. Iar la Denise Rifai nu mă uit din același motiv pentru care nu vizionez filme porno BDSM.

Așa am ajuns și-n bula celorlalți.

Pe România TV nu pot sta prea mult. E o televiziune prea suprarealistă. Accentul pronunțat pe morți celebre (artiști de muzică populară) și veșnicele știri bombă pe care „urmează” să le relateze mă obosesc.

Așa am ajuns și pe Antena 3. La Gâdea. Gâdea e același. Invitații lui par aceeași.

Printre ei se află mereu Mugur Ciuvică. E invitat permanent. Probabil că-s zile când studiourile Intact n-au hârtie igienică la WC, dar Ciuvică e nelipsit.

Dacă nu știți cine e n-ați pierdut mult, dar vă las un link către Wikipedia. Vă sugerez să-i rețineți chipul luminos. Nu se știe când vă întâlniți cu el în autobuz și face o criză de nervi că vede tineri pupându-se. Pare genul de om care ar sparge mingea copiilor din fața blocului.

Mugur Ciuvică are păreri foarte pertinente.

Îi place să vorbească foarte mult și să se asculte. Pentru el #rezist înseamnă „pulifrici”. Nu se abține de la un limbaj colorat, indiferent de adversari. Cum stă el în scaunul de platou, puțind a bătrânețe d-aia cu iz de naftalină și mileu pe plasmă, înjură pe toată lumea și are glumițe demne de un bătrân care privește eleve prin gardul parcului.

Mugur Ciuvică pare că n-a avut jucării când era mic, și-a pierdut virginitatea târziu (a înmugurit greu, ha!) și la bătrânețe va arunca borcanele cu murături în capul copiilor care se vor juca pe telefoane sub geamul lui.

Gâdea și ceilalți îi cântă în strună și râd jenați la invectivele lui așa cum râzi la părerile ridicole ale bunicului cu Alzheimer pe care-l pui în capul mesei din respect. Și să-l vezi mai bine când se cacă pe el.

Când am auzit ce prostii spune Ciuvică (cică tabăra #rezist are cantonamente de huiduieli și exersează fluierăturile la adresa primăriței) am zis că omul e prea prost să primească o masă nescuipată la restaurant. Îmi doream să-l văd respins la magazin când intră să-și cumpere parizer și să-i oprească apa caldă.

Dar m-a lovit empatia (probabil din vorbele de mironosiță rostită de Gâdea) și-am zis că pe bietul Ciuvică îl așteaptă oricum o bătrânețe cu coada de mătură în mână lovind tavanul. Să-l lăsăm în liniștea senectuții și să așteptăm să moară de nervi și oftică. Ideal în platoul Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.