Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Dragnea Zedong și Marele Salt

Acum 52 de ani Mao Zedong își demonstra puterea și apropierea de popor înotând în râul Yangtze. Mulțimea era în delir. În ziua aia soarele a fost mai strălucitor ca niciodată iar apa râului s-a îndulcit.

În câțiva ani l-am putea vedea pe Dragnea făcând pluta pe Dâmbovița, aplaudat de mii de români de pe margine. Soarele, dacă-l vom mai vedea de smog, va avea o strălucire unică, iar apa infectă a râului va avea gust de papaya cu cireșe.

Am citit evoluția lui Dragnea.

Cum a ajuns la statutul de El, din 1990 și până astăzi. Sunt impresionat. Sincer. Omul demonstrează reale calități de lider. Nu lider în sensul romantic, așa cum suntem dresați în corporații. Lider în sensul politic. Figura care mișcă mase, care înșală oameni și le închide gura, liderul care sperie. Are tot ce-i trebuie să ne ducă pe toți către un „Marș Lung”.

Liviu Dragnea n-a inventat PSD-ul, dar dintre toți pare cel mai determinat.

Protestul de sâmbătă seară l-ar face invidios și pe fostul lider chinez. PSD-ul își prezintă cu surle și trâmbițe strategia de partid.

PSD-ul are, conform cifrelor din 2014, 509.833 de membrii.

Dar PSD-ul are ceva mai mult de atât. Are un mecanism de partid demn de o reală dictatură.

Printre acei 509.833 de social-democrați se află și oameni de afaceri, patroni, directori, manageri. Unii dintre ei beneficiază de pe urma partidului. Mă-nțelegi… Așa că atunci când Partidul strigă trebuie să strigi cu el. Și nu singur. Cu angajații tăi. Nu contează că la angajare n-ai întrebat de preferințele politice.

Prin metode specifice unii angajați/subalterni sunt manipulați/obligați să participe la manifestări PSD. Când mai auziți „PSD-ul ne-a dat loc de muncă” nu înseamnă că social-democrații au revitalizat piața muncii. „Loc de muncă” se traduce prin <<combinații să mănâncă și gura mea o pâine și pe linie de partid am găsit pe cineva, care știe pe cineva, care mi-a dat un loc cald>>.

Așa că la mișculațiunile PSD sunt și oameni manipulați, ba chiar obligați. Nu vii? Te ținem minte. Stai liniștit, putem da postul de director altcuiva. Nu vii? Lasă, găsim pe altcineva să învârtă covrigii… Nu-i nimeni forțat, cum bine a zis Dragnea. E doar acel liber arbitru biblic: cu mine e bine, fără mine îți e rău. Tu alegi.

PSD-ul nu va moare pentru că și-au construit un sistem aproape perfect: Partid – angajatori (dependenți de partid) – subalterni (speriați de angajatori).

Ce rămâne de făcut? Nu știu. Mă debusolează teribil letargia opoziției și lejeritatea taberei #rezist.

În concluzie, cred că PSD-ul și-a găsit în sfârșit dictatorul pe care l-a pierdut în 1989.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.