Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Mergea ok-iuț până să se bage Voiculescu și Bulai

Toată tevatura cu programul Vacanța Mare de Revelion putea să decurgă cu totul altfel (adică mai bine) dacă nu intervenea politicul. Acum, după cum bine ați văzut la TV și pe net, discuția s-a mutat de pe „cât de nesărat a fost momentul difuzat la TVR” pe „CENZURĂ!”.

De ce?

Pentru că pur și simplu politicul n-a putut să tacă, ori să-și vadă de altele și (cel mult) să ridice la fileul gândirii subiectul umorului.

 Discuția era simplă, sănătoasă și merita câteva ore bune de dezbate: „a fost sau n-a fost bun momentul Vacanța Mare de pe TVR?” Atât și nimic altceva.

Dar pentru că Vlad Voiculescu și Iulian Bulai n-au avut altă treabă și alt subiect prin care să ajungă la public s-au aruncat cu trup și suflet pe momentul TVR. Știu (de dragul bulei mele) că intenția celor doi n-a fost rea, dar când ești politician trebuie să înțelegi că orice manifestare o să fie interpretată în notă politică.

Vlad Voiculescu cere CNA-ului să investigheze show-ul Vacanța Mare și să fie sancționat pentru „instigare”. Nu știu ce să zic… a fost instigare? Glumele slabe sunt instigare? Poantele alea la prima mână (pentru că se pot face glume senzațional de bune despre pandemie) intră la categoria instigare? Personal nu cred. Dacă erai conspiraționisto-delirant înainte de momentul VM nu cred că ți-a schimbat Mihăescu&Co percepția cu aproape două ore de comedie pură, ori că ți-a întărit vreo convingere.

Oricum, nu trebuie să te educe VM cu privire la pandemie. Asta trebuie s-o facă altcineva.

Să vină politicieni ACUM (după ce mare parte din pandemie s-au certat pe alianțe și funcții) și să spună că „sunt românii Covid-analfabeți, oare cine e de vină?” e un alt motiv pentru care metalul din parlament o să crească frumos până la următoarele alegeri. Măcar să greșesc.

Singura problemă tangibilă a show-ului VM e că a costat o căruță de bani. Dar stai! Unii spun că a meritat banii pentru că TVR-ul a făcut audiență. Ok, înseamnă că trebuie să discutăm în altă notă: ce simbolizează audiența care râde la glumele alea? Că poate e totul super bine și doar se ambalează niște elitiști-progresiști-marxiști-sorosiști care vor răul țării.

Oricum, discuția e pierdută.

E imposibil acum să mai discutăm de CALITATEA momentului. Se putea face asta, dar Voiculescu s-a trezit să ceară anchetă CNA (în contextul în care unii de prin CNA se sesizaseră deja) și Bulai (mai cunoscut pentru senzaționalele discuții avute cu rudele despre mineri și comuniști pe când avea 2-3 ani) n-a putut rezista tentației și a intrat în clinciuri cu Mihăescu. Și nu faci asta dacă nu ești tare-n gură și argumentare. E exact ca la școală: nu faci aroganțe în fața golanului, tu fiind tocilarul sfrijit, fără bază. Ți-o furi. Și în lumea adulților golanul ajunge erou.

Oricum asta-i buba USR+iștilor: se duc la smardoială cu chef de vorbă și între pumnii luați mai aruncă un „de ce dai, bă?! De ce dai?!”. Ca Vizante în „E pericoloso sporgersi”.

Acum Garcea e erou.

O să cânte placa cu „vor să mă cenzureze! Vor să-mi închidă gura cum au făcut comuniștii.” În contextul în care el a fost turnător la Securitate. Dar nu mai contează trecutul, acum reflectorul discuției e pe cum USR+ vrea să cenzureze oamenii, cum cu USR+ la putere n-o să mai putem râde și alte bazaconii. Asta o să auzim. Doar asta.

Șefa TVR a tranșat problema: „e satiră”. Asta a fost reprezentația VM. Satiră. Poate nu știați, dar TVR rupe pe satiră. La orice oră din zi și din noapte pe TVR ai satiră. Postul național susține din plina această formă de umor.

Asta e.

Putea să fie altfel. Puteam avea parte de o discuție civilizată și constructivă despre ce este amuzant și dacă un show atât de blamat merita 50.000 de euro. Să fie ăsta prețul celui mai bun umor românesc? Atât costă satira?

Puteam discuta despre calitatea omului care acum câțiva ani urla c-o să dea HoReCa faliment că nu se mai fumează în interior. Puteam… puteam…

Preferam să trăiesc într-o țară în care vecini, rude și prieteni se ceartă dacă Vacanța Mare a fost vreodată amuzantă decât să discutăm dacă Mugur Mihăescu e sau nu cavalerul libertății de exprimare.

Mulțumim Voiculescu și Bulai pentru că ați vrut să faceți p*la mare la unii care asta au făcut toată viața.

Acum vă las show-ul TVR. Asta meritați:

7 răspunsuri

  1. Asta îmi amintește de un oarecare politician mărunt , în opoziție acum, cate era disperat că ajung pe cai mari cei pe care îi băteau ei în generală sau cărora le furau pachețelul cu mâncare. Da, acei tocilari care, din păcate, la maturitate, devin mai rigizi decât rigla cu care au trasat unghiul dreptunghic.

  2. N-are nici o treabă cu postarea de față, dar bă, cât de bun este E pericoloso sporgersi! Jur că am înghețat la scena în care un actor (Valentin Teodosiu) îi spune în gară nevestei unui coleg de la teatru (George Alexandru) ”Am să vă torn la Securitate și pe tine și pe bărbactu că aveți relații cu străini și rude în străinătate” Uâleu!

  3. Sunt unul din aia 500000 și am să vă explic de ce: Din motive de bebe mic am fost nevoit sa fac revelionul cuminte în fața televizorului. Când am început să zappez, singurele televiziuni cu program de revelion au fost TVR, antena 1 și Kanal d – cele din urma aveau în același timp program cu jador, așa am rămas pe TVR unde cântau cei de la vm muzica folk cu versuri comice. Am înțeles emisiunea că pe o petrecere intre prieteni pe timp de pandemie (nu prea le-a ieșit ca nu au baut) și aluziile la fel, unele fiind despre chestia asta care a marcat anul. Garcea, leana și Costel sunt personaje răsuflate noroc cu George Tănase care a mai ridicat nivelul. Românul așteaptă scheciuri cu umor de revelion și se pare că doar TVR le-a dat

    1. Răzvan, nu m-aș ierta dacă nu ți-aș răspunde sincer: vrei să-mi spui că în noaptea de Revelion n-ai găsit altă alternativă? Nici pe net, nici la TV? Nu cred… nu cred…

  4. Deci, după părerea ta, la noi opinia publică a schimbat ceva în bine, vreodată? Tu zici că să mai discutăm, să mai analizăm, că o fi, că o păți. Nu facem noi o comisie?

  5. Bittman si Mihaescu au tot aparut cu astfel de mesaj pe la alte televiziuni si in online, dar nu am vazut sa zica cineva ca trebuie cercetati de CNA. Acum ca au aparut la televiziunea nationala pe bani publici discutia mi se pare utila. Voi cum considerati ca este oportun acest gen de umor pe teme de siguranta si sanatate publica? Nu e important ca la televiziunea nationala sa conteze mesajul, chiar si prezentat satiric?
    Spunea cineva mai sus ca atat timp cat nu au fost xenofobi sau nu au discriminat e ok. Nu mai inteleg, daca bagau niste glume nasoale cu gay cum era? Ati fi comentat la fel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.