Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Manole, elefantul care turtește speranțele

Știți reclama la Toortitzi, cu elefantul Manole? Ăla care turtește biscuiții (sau ce-s ăia)? Textul ăsta-i despre alt Manole. Petre Florin Manole, deputat PSD.

Manole e băiat simpatic, citit.

Cu siguranță ați dat de el pe la TV, fiind parte din aripa cizelată și decentă a PSD-ului, segment de partid cu puține figuri digerabile pe care le poți vedea la TV. D-aia Manole e trimis la posturi precum Digi, că acolo-i altă audiență. Scabroșii partidului merg la România TV/Antena 3 unde se-nțeleg mai bine cu publicul țintă.

De foarte multe ori Manole a lăsat impresia că face notă discordantă, în ciuda ecusonului de partid. Fiind și un rom asumat a părut c-o să fie mereu puțin mai altfel. Exact cum a fost și deputata PSD Aurelia Cristea, inițiatoarea legii anti-fumat. Ulterior aceasta a demisionat din partid.

Manole s-a prezentat mereu ca fiind mai preocupat de cele lumești, pământene.

Chestii din buza Ferentariului. Dacă intrați la el pe Facebook o să vedeți că primul lucru pe care vrea să-l vedem e faptul că-i împotriva consumului de droguri. Frumos.

Sursă: Facebook Florin Manole
Sursă: Facebook Florin Manole

Cu toate astea, azi dimineață m-am trezit cu peretele de Facebook plin de postări despre cum Manole a votat măgăriile PSD-ului. „Cum de a făcut asta?” și „nu mă așteptam la Manole”.

E dezamăgitor, dar și logic. Cu toate că Manole e rom, anti-homofobie (din ce știu), Manole e și subalternul lui Dragnea.

PSD-istul e PSD-ist și-n ziua de Paște.

Manole a avut (și va avea) șanse să iasă cu fruntea sus dintr-un partid mârșav, dar asta înseamnă să-și sacrifice locul de muncă. Înțeleg preocuparea pentru o pâine. Toți vrem să mâncăm.

Cu toate astea, e jenant să-l văd loial unui partid care-i ține pe alegători într-o relație de sclavie similară celei trăite de strămoșii romilor. Bine, alegătorii PSD nu primesc bice pe spinare, ci minciuni și promisiuni, iar vechiul abuz sexual s-a transformat în violate de viitor.

Din păcate politica ne-a înșelat din nou. Nu-i prima și nici ultima dată.

PSD-ul e plin de oameni ca Manole. Simpatici, dar capabili oricând să dezamăgească și să taie din elanul care te face să crezi că lucrurile se vor schimba.

Manole putea ajunge un elefant în ochii tuturor, dar acum e un Dumbo, urechiat de cei pe care-i putea câștiga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.