Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Două săptămâni de perspectivă

În ultimele două săptămâni, prin prisma unor știri, am reușit să vedem cum o să arate viitorul neamului. Și nu, n-am să vorbesc despre protestele timide împotriva lui Dragnea&Co., nici despre moartea regelui, ori alt aspect evident.

O să vorbesc despre tineri.

De vreo două săptămâni tot apar înregistrări cu profesori bătuți. Puține. Sunt sigur că-n realitatea din spatele camerelor de filmat ale telefoanelor mobile sunt mult mai mulți profesori abuzați. Cum sunt și elevi bătuți de profesori.

Dar mi-a rămas în minte reacția tatălui celui care și-a altoit și sechestrat profesoara acum ceva timp. Părea totul o nimica toată, o joacă. Să-l priviți pe acest simplu om cum își apără simpla odraslă într-o simplă țară. România are un iz provincial când îi asculți. Nu știu de ce mai spunem c-o să ne întoarcă PSD-ul în timp cu legile lor.

Suntem deja în trecut.

Apoi, un copil a fost traumatizat de un Moș Nicolae scandalagiu și amenințător. C-așa-i frumos, să-i dai copilului cadoul, dar să-l și traumatizezi puțin. Să plângă cu muci și sughițuri până pune mâna pec e și-a dorit.

Bunica micuțului consideră că nu-i nimic greșit în toată povestea asta. Așa-i Moș Nicolae, mai aspru la vorbă. Ea știe mai bine, face parte din tagma bătrânilor de care trebuie să asculte tineretul.

Partea cu adevărat tristă e că vlogărul Ilie a postat recent pe Instagram o fotografie din care reieșea că vrea să-și pună capăt zilelor. Așa-i când te lovește pubertatea, faci tot felul de afirmații/gesture. Acum, nu vreau să pară că râd de săracul om, dar dacă piciul tău e fan de-al lui Ilie e bine să aveți o discuție despre cum idolul lui este un om în toată firea care-n foarte multe clipuri pe net se comportă precum un copil.

Acestea fiind zise, perspectiva-i destul de evidentă: copilul poate să-și bată profesorii, că și pe el îl bate Moș Nicolae. Și vlogării imaturi sunt triști pentru că idolatria copiilor de 12 ani nu-ți aduce liniște în sufletul fragil.

Nu uitați să vă bateți copiii. Pentru propășirea neamului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.