Două săptămâni de perspectivă

În ultimele două săptămâni, prin prisma unor știri, am reușit să vedem cum o să arate viitorul neamului. Și nu, n-am să vorbesc despre protestele timide împotriva lui Dragnea&Co., nici despre moartea regelui, ori alt aspect evident.

O să vorbesc despre tineri.

De vreo două săptămâni tot apar înregistrări cu profesori bătuți. Puține. Sunt sigur că-n realitatea din spatele camerelor de filmat ale telefoanelor mobile sunt mult mai mulți profesori abuzați. Cum sunt și elevi bătuți de profesori.

Dar mi-a rămas în minte reacția tatălui celui care și-a altoit și sechestrat profesoara acum ceva timp. Părea totul o nimica toată, o joacă. Să-l priviți pe acest simplu om cum își apără simpla odraslă într-o simplă țară. România are un iz provincial când îi asculți. Nu știu de ce mai spunem c-o să ne întoarcă PSD-ul în timp cu legile lor.

Suntem deja în trecut.

Apoi, un copil a fost traumatizat de un Moș Nicolae scandalagiu și amenințător. C-așa-i frumos, să-i dai copilului cadoul, dar să-l și traumatizezi puțin. Să plângă cu muci și sughițuri până pune mâna pec e și-a dorit.

Bunica micuțului consideră că nu-i nimic greșit în toată povestea asta. Așa-i Moș Nicolae, mai aspru la vorbă. Ea știe mai bine, face parte din tagma bătrânilor de care trebuie să asculte tineretul.

Partea cu adevărat tristă e că vlogărul Ilie a postat recent pe Instagram o fotografie din care reieșea că vrea să-și pună capăt zilelor. Așa-i când te lovește pubertatea, faci tot felul de afirmații/gesture. Acum, nu vreau să pară că râd de săracul om, dar dacă piciul tău e fan de-al lui Ilie e bine să aveți o discuție despre cum idolul lui este un om în toată firea care-n foarte multe clipuri pe net se comportă precum un copil.

Acestea fiind zise, perspectiva-i destul de evidentă: copilul poate să-și bată profesorii, că și pe el îl bate Moș Nicolae. Și vlogării imaturi sunt triști pentru că idolatria copiilor de 12 ani nu-ți aduce liniște în sufletul fragil.

Nu uitați să vă bateți copiii. Pentru propășirea neamului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.