Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Încăierarea maimuțelor (audio/text)

N-ai timp să citești? Ascultă:

În ultimele zile creaționiștii au pierdut enorm. Stați liniștiți că n-au câștigat evoluționiștii. A apărut o nouă tabără în acest conflict de idei, grupare din care sunt mândru că fac parte: involuționiștii.

Involuționiștii cred că specia se degradează din mai multe puncte de vedere, trăind într-o tânjală tehnologică și participând activ la o auto-lobotomizare. Involuționiștii nu-și mai pun problema „creatorului”, ori „de unde venim?”, fiind prea preocupați să-și dea palme cu privire la „spre ce ne îndreptăm?”.

Ați putea spune că-i „pur și simplu pesimism”. Acum e pesimism cu panaș.

România nu face notă discordantă față de restul planetei, la nivel macro, așa că am să mă rezum la o serie de exemple autohtone de involuționism, pentru a face un text citibil într-un timp cât mai scurt.

În ultima perioadă șefii de turmă nu se mai înțeleg cu o parte din animalele aflate în subordine. Povestea-i complicată. O altă parte a turmei susține actuala conducere, iar un grup covârșitor ca număr e dezinteresat și privește totul impasibil molfăind banane și oftând.

Cele mai active maimuțe sunt cele care văd jungla din unghiuri diferite.

Până acum s-au tatonat, și-au aruncat aroganțe, injurii și glumițe peste gard. Dar spiritele s-au încins și pumnii n-au mai fost stăviliți.

Un reprezentant în vârstă al taberei Pro-MaimuțaSupremă s-a apucat să spună sudălmi foarte aproape de zona celor din tabăra Anti-MaimuțaSupremă. La prima vedere nu pare ceva de neconceput. S-au spus măscări mereu, dar până acum sub protecția Facebook-ului. Ajunse în stradă, înjurăturile provoacă reale mâncărimi în palmă.

Vizibil deranjată de jignirile senile, o ceva mai tânără maimuță din tabăra anti a-nceput să agaseze bătrânul biped. Lucrurile au degenerat rapid. „Învechitul” a reacționat violent cu o aruncare de ghiozdan, motiv pentru care a primit un pumn în plină figură.

Din înaltul copacului politic gorilele se agită și urlă. Au fost provocate, au fost agresate.

Viața merge mai departe, specia nu.

Avem o maimuță prea bătrână să se poată abțină de la niște injurii stupide – care în esență nu exprimă nimic, braț la braț cu o (ceva) mai tânără maimuță incapabilă să-și țină pumnii în buzunare în fața unui bătrân slobod la gură.

În fața unor asemenea dovezi de involuție nici nu mai contează dezinformarea, atitudinea jandarmilor, fake-news-ul, propaganda rusească, ori cât de proastă-i Firea.

Maimuțele se bat, gorilele jubilează.

Specie proastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.