Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Îmi este imposibil să nu fiu prost

Nu știu de ce, dar încep să pierd din convingeri.

Sunt gelos pe oamenii care au convingeri de nestrămutat, oameni care dorm liniștiți cu absolutisme imposibil de dărâmat. Care e secretul lor? Habar n-am. Nu știu (încă) drumul spre liniștea lui „știu eu și cu asta basta”.

Compromisul? Păi și ăsta pare de multe ori o prostie.

În prag de alegeri, când reîncep certurile între rude, prieteni și necunoscuți ai online-ului îmi dau seama că sunt pus în fața faptului de a(-mi) demonstra din nou (pentru a câta oară?) că sunt prost.

Să ne gândim doar la alegeri de data asta.

Dacă votez cu PSD-ul e semn clar că-s prost. Doar dau putere (poate) celui mai corupt partid din România. De ce aș face asta? Din prostie, firește. Că-s nihilist? Asta-i tot o prostie.

Dacă votez cu PNL-ul e iar semn de prostie. Liberalii n-au ratat niciodată șansa de a arăta că-s social-democrați suferinzi de daltonism. Cel mai recent scandal, prezentat de jurnaliștii de la Recorder, aproape că-i face proști pe toți cei care ar mai putea vreodată să voteze cu PNL.

Nici votul dat USR+ nu mă scapă de prostie.

Mai mereu au fost voci din interiorul USR+ului care au spus că se întâmplă și nasoale în minunata lume nouă a politicii, dar acum au început să urle mai mulți ca niciodată. Cea mai comună definiție a USR+ului aduce a descriere BOR: în față oamenii care fac treabă, deștepți, preocupați – în spate mai bine să nu știm.

Alte partide?

Păi și acolo-i semn de prostie. Doar n-o să votez cu epave politice care s-au repliat în dubioșenii politice, bio, eco, „prea ca la țară”.

Tot prostie pare să votezi și cu anonimi, don quijoți care promit că vor face și drege când vor prinde puterea.

De prostie nu scap nici dacă nu votez.

Am văzut că a crescut și tabăra celor care instigă la boicotarea alegerilor. Dar nu mă satisface prea mult nici asocierea asta. Am văzut tot felul de conspiraționiști demenți care încurajează la boicot. Eu nu la asta m-am gândit când n-am vrut să votez. Eu aveam altă prostie în cap.

Să-mi anulez votul? Și asta pare o prostie. Nu ține nimeni cont de voturile anulate.

Altfel spus, wow! Priviți cât sunt de prost. Și vorbim doar de politică…

Concluzia e tristă: îmi este imposibil să nu fiu prost. Indiferent de decizie.

Voi cât de proști o să fiți? Cu cine și de ce? Și credeți că dacă ne prostim în grup o să ne simțim mai deștepți?

6 răspunsuri

  1. Vezi ca ai scris “l-a” in loc de “la”. Typo, typo, dar zgarie ochii.
    Referitor la subiect: anul asta, fata de 2016, ma incadrez la ultranehotarati.

  2. Eu o sa votez cu USR+ fiindca macarbastia sunt noi si au si oameni de calitate mai multi decat celelalte partide. Daca o dau de gard macar pot sa spun ca i-am ales prima data si nu stiam ca sunt la fel si m-au pacalit, dar daca ii votez pe cei despre care stim exact ce au facut in ultimii 30 de ani, atunci chiar sunt prost, pentru ca am toate dovezile furturilor si minciunilor si pacalelilor. Daca nu ma duc la vot tot aia vechii au de castigat ca ei stiu sa cumpere un anumit numar de voturi astfel incat sa isi faca jocurile si sa acceada la ciolan. Nu de alta dar lor le convine o prezenta mica la vot ca au multi abonati la ciolan care voteaza cu ei, doar vezi cine e angajat la stat si cine e si membru de partid vechi. Eu mi-as dori ca toata lumea sa voteze si sa isi aloce cateva ore sa faca o analiza si sa aleaga pe cine crede de cuviinta.

  3. Eu o sa votez USR, ca abia astept sa le dau sansa si astora sa fie hoti si incompetenti, si va fi si palpitant. Ca dinspre PSD/PNL nu va fi nicio emotie pe paetea asta.
    Voturi catre independenti, necunoscuti, partidulete?
    Nu am dat niciodata voturi inutile. In cel mai rau caz, nu am votat (de ex: tururi 2 prezidentiale precum vadim-iliescu; geoana-basescu sau Iohannis-Dancila)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.