Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Genele tale, o exagerare

Le-am remarcat prin magazine, autobuze și la muncă, măturând tavanul cu genele lungi și arcuite. Mult mai lungi și mai dese ca genele din fabrică, ori cele făcute cu bățul ăla care le face pe femei să stea cu gura căscată.

Exagerările fizice locale mi se par printre cele mai comice ajustări trupești pe care și le poate face o femeie.

Când spun „locale” mă refer la faptul că femeia în cauză nu are îndeajuns de mulți bani pentru a se reface cu totul, ori nu consideră necesară o îmbunătățire substanțială, așa că se opintește într-o parte a corpului și o denaturează pe aia până la absurd.

De curând, într-un magazin, am văzut o tânără care-și montase niște gene de putea să-și ia zborul cu ele. Dar podoabele oculare erau atât de ca nuca-n perete în comparație cu celelalte trăsături fizice încât te bufnea râsul și îți venea să te uiți la ea ca la un vițel cu două capete. Probabil că tânăra s-a uitat în oglindă, cândva, și-a zis „nu-mi place cum arăt pe ici-colo, aș vrea să schimb ceva la mine să fiu mai atrăgătoare… n-o să fac sport, n-o să-mi lucrez brațele și fesierii… o să-mi pun niște gene care să-l gâdile pe Dumnezeu în talpă”. Și s-a făcut.

E ca-n cazul femeilor care investesc lunar mii de lei în manichiură, dar le e jenă să zâmbească cu toți dinții.

Partea interesantă e că multe trăsături fizice pe care femeile aleg să și le repare sunt considerate sexy de către unii bărbați, dar îmi e greu să cred că-n mintea multora nu există un declic prin care să observe lipsa de echilibru vizual: genele exagerate, buzele nenaturale, sânii caraghioși, pomeții extratereștri ș.a.m.d..

Cred că fascinația pentru Bianca Drăgușanu a venit tocmai din faptul că a fost capabilă să se corecteze cu totul și nu s-a oprit doar într-un aspect. Oamenii au apreciat ambiția și devotamentul total de a se transforma într-o Barbie reală. Pe când celelalte femei, alea care transferă din universul plastic doar ce simt ele că au nevoie, fac doar peticeli care pot lăsa impresia de ridicol lipsit de proporții.

Vorba aia, ori tunezi tot Loganul, ori îi pui doar uscător de rufe pe portbagaj.

Oricum, cred cu tărie că oamenii dispun de un radar capabil să vadă derapajele de la matrița originală. Femeile mai mult ca oricine, bărbații fiind destul de ușor de impresionat de îmbunătățirile trofeului. Femeile simt când ceva nu e natural și d-aia observă cel mai bine astfel de exagerări și reparații prost făcute.

Textul ăsta ar putea avea o morală: se vede dacă ai exagerat. Și e posibil să nu fie sexy, ci ciudat. Mai ales când ți-ai montat gene așa frumoase pe un corp atât de prost întreținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.