Numele meu este anxietate și am George Bonea.

„Floricica Dansatoarea” a bulei anti-PSD

Ne-a plăcut de Floricica. Am râs de ea. A fost caterincă în zilele când îi spunea lui Iohannis „să-i fie rușine”, când își cerea vizualizările înapoi de la Facebook, dar a surprins plăcut în ziua când plebea s-a înghesuit să vadă show-ul artezienelor de la Piața Unirii și ea urla că n-avem spitale, dar facem arteziene.

Lumea se uita la ea ca la urs și râdea pentru că pronunța „anteziene”. Prea puțini au înțeles mesajul ei, fiind distrați de greșelile gramaticale. Mna, neam de erudiți.

Dar are și bula anti-PSD o floricică. Se numește Mihai Dide.

Am mai scris despre el acum ceva timp, când se bucura că a murit o jandarmeriță lovită de o mașină. Un sinistru pe care mișcarea în numele căreia urlă ar trebui să-l scuipe și să-l ignore. Din păcate e transformat de unii într-un erou al cauzei.

Mihai Dide nu-i protestatar. E un troll, un nou Mălin Bot, un alt isteric al unei tabere care (cică) ar vrea să câștige această bătălie cu bun simț. Uneori ai impresia că-i plătit de PSD să fie penibil.

Acum ceva timp Dide a venit cu o idee demnă de Times New Roman: să se angajeze la Jandarmerie, la curățat grajduri. O idee comică, o trolleală drăguță, dar atât.

Cum era de așteptat, Dide n-a fost angajat. N-a trecut psihologicul.

Lumea s-a isterizat. Că nu-i ok, omul e sănătos și, până la urmă, „de ce dai psihologicul pentru a curăța niște grajduri?”. Și bula aia deșteaptă/corectă/non-PSD a viralizat articolele în care bietului Dide îi este luată balega de sub nas. Cum nu-l lasă jandarmeria să muncească.

Presa pro-Dide a prezentat cazul într-un mod penibil (Sputnik penibil), menționând pe ici-colo că revoluționarul de la grajduri a fost singurul care n-a trecut examenul psihologic. Când citești asta ai impresia că omul chiar a fost discriminat. Realitatea e că din 14 candidați șapte nu s-au prezentat la probă. Au trecut șase, a fost respins unul. Nu-i Dracu` așa negru, nu?

Pentru cei care cred că psihologicul a fost măsluit (ceea ce îmi e greu să cred), cât de sănătos credeți că e un om care se bucură la moartea unui jandarm, care se leagă cu lanțuri, se urcă în copaci și aruncă vopsea roșie și cuțite pe treptele unei instituții? Sincer, cât de stabil credeți că e? Și cât de bun pare pentru o structură atât de rigidă?

Cum să angajezi printre jandarmi un om care s-a bucurat la moartea unuia? Chit că lucrează la grajdurile jandarmeriei.

E ca și cum m-aș angaja eu la McDonald`s sau IQOS.

Hai, gata cu parti-pris-urile. Dacă mișcarea anti-PSD nu se curăță de floricele e jenant să-i ceară asta PSD-ului.

P.S. – vă invit să citiți ce comentarii au lăsat mai jos fanii lui Dide. O superbă dovadă a faptului că (poate) nici bula cealaltă nu e cea mai bună soluție.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.