Fanu’ la femei „frumoase” e cel mai tare!

Fotografia de mai sus, plus alte două în aceeași notă, a fost postată de Mihaela Rădulescu pe Facebook acum câteva zile și până la ora asta are peste 4700 de like-uri și 54 de share-uri.  Nu-i ceva nou. Ba chiar te miri că-i așa îmbrăcată.

Dar n-o să vorbim (acum) despre nevoia patologică de atenție, cum își expun intimitatea și apoi o cer cu o victimizare penibilă, sau despre cum Facebook-ul a omorât industria revistelor deocheate pentru că toate fac pe gratis ce înainte făcea Playboy pe bani. Probabil d-aia Playboy a renunțat la poze sexy, doar le vezi peste tot, nu?

Astăzi o să vorbim despre fanii acestor personaje. Nu că-i un subiect bun? Prea ne-am concentrat mereu asupra vedetelor și ce „exemplu negativ” sunt ele, dar niciodată n-am stat să ne aplecăm și asupra miilor de fani. Care-i problema lor? Ei de ce suferă? Ce-i fericește? Cu cine votează? Câte cărți citesc? Ce cărți? E important pentru că-s mulți.

Uite, eu de exemplu nu share-uiesc orice pe profilul meu de Facebook. Trebuie să fie ceva cu adevărat important. Pentru că wall-ul de Facebook e precum un tricou, o șapcă, un tatuaj. Ce pui pe el te reprezintă, te definește, spune multe despre tine. Dacă pun o piesă de Bob Marley lumea mă interpretează într-un fel, dacă pun pisici sunt catalogat altfel și dacă pun o svastică sper să fiu izolat pentru binele meu și al omenirii.

La fel și cu pozele Răduleascăi.

M-am uitat să văd cine și-ar pune pe „tricou” poza de mai sus cu Răduleasca: o tânără care condamnă atitudinea anti-selfie, un domn care a dat două share-uri punctând că Răduleasca are picioare „bine lucrate” (știi cine mai are picioare lucrate? Marike Tache, tânără speranță a ciclismului feminin), și o fană care spune că Răduleasca este „o femeie superbă! Dar exagerează maxiiiimmmmm!”. Ăsta-i genul de fan care vrea să pară puțin moralist, dar nu e. Și ăștia-s câțiva. Restul până la 47 îi vedeți voi.

Apoi intrăm la comentarii. Și aici începe distracția:

Capture 1

Petrecând puțin timp să văd ce fel de fotografii postează unii fani ai Răduleascăi am observat că multe femei au aceeași abordare fotografică: țâțe, cur, craci. Aici poate mă ajută un psiholog să-nțeleg cum de femeile cu aceeași armă (corpul) se complimentează. Nu era normal să se împungă? Nu-i o competiție? Sau la nivelul vedetelor devine o alianță, fiind toate sub același orizont: să ne arătăm corpul. Deci?

Capture 2

Apoi vin fanii „hardcore”. Ăia care cred că vedeta e „bagaboantă adevărată internațională”. „Beton”, „superbă” și „superbaaaaaa!!”. A se observa că unii bărbați nu se feresc să-și arate libidinoșenia, pe când alții o maschează sub poante.

Capture 3

Aici o avem pe Stan Mioara. Lupul moralist. Punem pariu că-i zilnic pe profilul vedetei? E mereu acolo, știe tot ce postează, dar în peste 90% din cazuri nu-i de acord și o spune. Stan Mioara înseamnă omul ăla plictisit care intră să critice doar ca să se simtă el superior. Dar accesează atât de des profilul vedetei încât nu înseamnă decât o cifră de rating/trafic, deci bani pentru Răduleasca.

N-o să mă obosesc să comentez mesajele unor Oaky, Gabrylla, Vasile sau Nicolae… E prea facil pentru mine.

Capture 4

Marcela e genul ĂLA! Omul ăla despre care am putea presupune că are ceva probleme cu respectul de sine. Presupunem. Oricum, sigur are deasupra patului un poster cu Răduleasca și când face sex cu iubitul, dacă face/dacă are, strigă numele Mihaelei. Cum altfel?

Capture 5

Ce vedeți mai sus este postarea mea de ieri. Despre Mădălia Ghenea. Tocmai ce văzusem o poză cu Mădălina înainte de operații și mi-am dat seama că diferența dintre ea și orice altă femeie din stația de autobuz e că aia din stație n-are niște bani să-și pună sâni, buze și să stea toată ziua la sală, nu la birou.

Evident că au apărut și aici fanii-frumuseții:

Capture 6

E amuzant că-s neinformați. Adică serios, când nu știi nici măcar adevărul despre Mădălina Ghenea, mai ales dacă o placi, ce așteptări să am că știi…. politică. Care-i un subiect mai important și mai greu ca viața Mădălinei Ghenea.

Capture 7

Și închei fulminant cu fanul care spune că „frumusețea e un motiv de mândrie națională”. Parafrazez. Asta-i precum Radu Mazăre care acum câțiva ani spunea că România trebuie să se promoveze turistic folosind femeile frumoase. Adică-n loc de frunză să punem un vagin. Păi dacă-i frumos, nu?

Dar hei, o „apreciază străinii”. Știți pe cine mai apreciază străinii? Pe intelectuali.

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: