Nu mai mergem la Eurovision și ne doare-n Iuliana Marciuc

Ce noroc pe capul nostru că vin alegerile și suntem prea ocupați să râdem de candidați, altfel ne băteam capul cu faptul că nu putem participa la Eurovision. Asta ne mai trebuie!

Nu trimitem fete nici la Olimpiada de la Rio, nici la Olingpiada de la Stockholm. Pentru că la cât pupincurism geopolitic este la Eurovision putem spune liniștiți că majoritatea câștigătorilor sunt niște olingumpici muzicalo-politico-noroc de vecini buni.

Iuliana Marciuc, o femeie de care am mai auzit în această viață în contexul unor amantlâcuri romantice, e producătoarea Eurovision România și a declarat că situația în care se află România vis-a-vis de participarea la Eurovision este „fără precedent”, că ea este „extrem de îngrijorată” și că instituțiile statului ar trebui să reacționeze. Nu mai spune?!

Adică să lipsească statul pe fruntea TVR-ului vreo 10 mil. de euro, doar așa? Să fim și noi prezenți la o șustă muzicală? Asta în contextul în care TVR-ul are angajați pe făraș, cu unii se judecă, rubedenii angajate, piloși, piloase și lista poate continua. Sunt sigur că Iuliana Marciuc s-a consultat cu angajații care n-au mai văzut salariul de mult timp și au hotărât că-i bine să mergem la Eurovision. „Băi ăștia care munciți p-aici! Voi nu știți că muzica hrănește spiritul?! Sunteți proști? Păi nu mai bine mergem la Eurovision, câștigăm sigur, și apoi ne scăldăm în bani?”, probabil a spus Iuliana Marciuc plebei.

Eu cred că-i timpul, acum dacă tot sunt șanse mari să nu mai participăm, să-i spunem pas Eurovisionului. Gata. Am demonstrat ce aveam de demonstrat. Că nu putem câștiga și că fără românii din Italia și Spania nu pupăm 12 puncte de la nimeni. Poate moldovenii să se mai riște la un 12 puncte pentru România, dar nu vrei să te pui rău cu Putin de la un rahat de concurs.

Relevanță muzicală? Zero (0)!

Eu n-am văzut până-n ziua de azi un câștigător Eurovision ceebru. Să ajungă la măcar 5% din celebritatea lui Justin Bieber. Serios. Eurovision-ul pare un fel de Vanghelion mai mare. Și să nu mai aud mizeria aia că „Eurovision-ul pune România pe harta turistică”. Nimeni nu vizitează o țară pentru că muzică. Dacă era valabilă teoria asta nu se mai ducea nimeni în Finlanda după ce au câștigat cei de la trupa Lordi. Doar nu mergi în concediu într-o țară de monștri?

Acestea fiind zise, îl așteptăm pe Ovidiu Anton înapoi acasă. Să-și împacheteze steagul dacic și discursul naționalo-daco-deliro-patriotic și să vină acasă. În cel mai bun caz o să existe și pentru noi un concurs Eurovision Intertoto, cum scrie aici.

 

Sursă foto: News.ro

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.