Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Din scrum răsar demisii și după mai vedem noi

Tocmai ce am citit că Lucian Micu și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului Județean din Piatra Neamț. Gata, s-a rezolvat treaba, da?

Mai ales că în declarația lui ne-a emoționat pe toți cu o frază care a intrat ca oxigenul: „de pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea”. Nici nu-mi pot imagina pe lângă câte paturi de spital a stat domnul Micu. Eu cred că până în ultima zi a fost fiert pe ridicarea nivelului în spitalul din Piatra Neamț.

De traseismul acestuia s-a tot vorbit.

A schimbat omul la partide și doctrine de parcă nu-și dădea seama la vârsta lui ce-i șade mai bine: de dreapta, de stânga, de UNPR (că ăștia-s greu de așezat). E și greu să te hotărăști când tot ce vrei e interesul alegătorilor. La naiba, omul probabil și-a călcat pe principii și s-a înscris mereu în partide pe care probabil le urăște, doar doar să facă ceva pentru comunitate.

Dacă sunteți curioși îi puteți studia CV-ul.

A demisionat.

O să vină ancheta. N-o să se întâmple nimic. Cu nimeni. A fost un mare deochi național la Piatra Neamț, o altă dovadă că tergiversăm ridicarea catedralei și Dumnezeu nu înghite vrăjeala.

Altceva voiam să spun…

În alte articole am tot vorbit despre meritocrație. E un cuvânt pe care l-am tot auzit anul ăsta.

Mi-ar plăcea ca oamenii să nu uite numele celor care fac/au făcut parte din sistem, au contribuit la nasoale și au demisionat. Vedeți că marii demisionari ai nasoalelor au tendința să-și facă reconversie profesională (de cele mai multe ori cu ajutorul partidului) și să se așeze confortabil în posturi bune. Până când? Până când uită prostimea. Când s-a uitat se revine pe prima scenă.

Și dacă prostimea nu uită să știți că arborele e mare, stufos. Și nimic nu-i mai meritocrat ca o așchie cu CV impresionant.

Ce încerc să spun, poate prea metaforic, e că uneori sistemul schimbă cloșca cu puii. Și ce naște din pisică șoareci mănâncă. Nici nu trebuie să fie aceeași șoareci. Puii de pisică pot mânca și altceva. Important e să mănânce. Și dacă nu mănâncă, măcar li se deschid niște uși, au niște șanse. Că-s puii pisicii.

Vă descurcați voi de aici.

4 răspunsuri

  1. Buna George, cand nu credeam ca se poate intampla ceva mai oribil decat tragedia de la Colectiv, iata ca se intampla. Totusi de data asta nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca acum nimeni nu mai striga „jos premierul” ci acum e vina tuturor. Acum e o vina colectiva in care ne spalam toti pe maini de vine dar clar nu se mai trag politicieni la raspundere, eventual, implicit e tot vina Psd. Cred ca ai fost unul din putinii din spatiul public care e remarcat minciuna primarului de la brasov, daca era un primar psd, nu mai tineam pasul cu viralizarile. Locuiesc de multi ani in strainatate si sunt bine mersi, sociologic vorbind as fi clar votantul usr pnl dar nu st votantul nimanui pt ca nu ma pot abtine sa nu remarc ca e aceeasi mocirla doar ca multi lideri de opinie sunt indulgenti sa spunem cu actuala guvernare.

  2. Cred că răspunsul lui Dacian Cioloș (postarea de pe Facebook) atinge toate punctele alea bune. Nu vreau sa le repet aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.