Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Din grijă pentru sunetiști, dansatori, tehnicieni…

M-a mâncat în Facebook să-l susțin pe Mihai Vasilescu în demersul lui de a bate obrazul unor artiști care vor bani de la stat pentru că-n pandemie n-au mai prins șușanale electorale. Plânge Parcul Sebastian (Sector 5) că nu se mai adună oameni să asculte „moca” tot felul de artiști ai neamului.

S-au scurs sute de zile ale satelor/comunelor/orașelor și trupele patriei n-au mai bucurat știrbii patriei.

Dar am greșit. Am înțeles că o mare parte din opulenții listei de mai sus vor, de fapt, să își ajute oamenii din spate. Banii nu sunt pentru Delia, Smiley, Brenciu ș.a.m.d.. Banii ăia de la stat sunt pentru crew.

Dacă-i luați la bani mărunți și vă permiteți discuții intime cu unii din staff-ul unor artiști de mai sus o să aflați că viața la patron-vedetă nu-i cine știe ce bucurie. În unele cazuri se prestează pentru „portofoliu”, „experiență” și plăcerea de a respira oxigenul vedetei.

Mai știți cum a început anul 2020?

Cu miile de euro făcute de unele vedete de mai sus la cântări. Cât din banii ăia au ajuns și la cei din staff?

Acum vreo lună Delia se lăuda prin presă (ori promova subtil un complex de apartamente) cu o nouă casă de 3 milioane de euro. Wow! Ai casă de 3 milioane de coco, vacanțe exotice anual, dar ai nevoie de bani de la buget ca să-și pună sunetiștii tăi unt pe pâine.

Anda Adam? Vorba unuia de pe Facebook-ul meu: „Anda Adam mai trăiește din muzică?”. Se pare că da. Și când nu-și parchează mașina de mii de coco pe locurile pentru persoane cu handicap e fiartă de grijă pentru dansatori și restul echipei.

Am văzut că s-au simțit lezați de critica asta cântăreți de jazz, rock underground și alte cele care n-au intrare la revelioane, TV și radio. Au zis că dacă urlă Delia și Brenciu pentru ei o să fie bine. Oameni frumoși ai underground-ului românesc, vedetele mari ale patriei vă pot face un serviciu mai mare dacă vin vreodată să vă vadă live. Dacă vă dau un share pe prețioasele lor conturi de Insta. Dacă cerșesc în numele vostru e un mare deserviciu.

Și cum să lucrezi pentru Dan Bittman? Eu personal nu vreau să trăiască bine omul care-l ajută pe Dan Bittman să facă mii de euro și să mă sfideze în pandemie.

N-are nimeni nimic cu artiștii.

Lumea are ceva cu calicii.

Vrei să-ți trăiască sunetistul? Fă un concert pentru echipă, nu pentru vacanțe, vile, mașini. Miile alea de euro pe care le iei să cânți la baluri de boboci să meargă către dansatoare (cândva o să vorbim și de moda asta jenantă a concertelor pentru boboci). Când pupi primarul pe obraz că te-a chemat să-i bucuri proștii să-i spui că din banii de la el ți-ai plătit oamenii. Tu trăiești bine din emisiuni TV și reclame pe Instagram.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.