Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Despre somelierii lui “vin cu apă? Pfff…”

Recunosc, sunt “d-ăla”. Genul ăla de om care strică o petrecere punând apă-n vin (cu toate că prefer sifonul, bătrânește). Și nu mă opresc doar aici. Uneori… de foarte multe ori dacă vinul e sec/demisec, fac nebunia de a pune Pepsi/Cola-n el. WOOOO! Rușinos, nu? Cum e să trăiesc așa? E greu. De multe ori simt că mor puțin în interior când aud clasica “strici vinul”.

Ca vinul nu se “strică” e evident, nu?

Istoric vorbind, romanii considerau că-i normal/recomandat să bei vinul cu apă. Ba chiar îi considerau barbari pe cei care-l consumau simplu.

Ce se-ntâmplă de fapt? S-a împământenit o expresie de dragul nealterării alcoolului. Pentru că nu-i așa, un neam de bețivi nu se poate enerva decât în cazul în care alcoolul este “stricat”, nefiind la fel de virulent când se asfaltează pe ploaie. De exemplu.

Vorba-i populară și n-are legătură cu nimic din ce ține de tradiție sau masculinitate (la fel cum Mini Cooper sau Alfa Romeo nu-s mașini feminine, dar despre asta vorbim cu altă ocazie). Pur și simplu “se știe” că pe alcool nu-l dregi, nu-l temperezi. Alcoolul trebuie să fie scopul și motivul pentru care deschidem o sticlă.

Uităm că un vin are parfum, aromă și culoare dacă ne raportăm doar la alcoolul pe care „îl stricăm”. D-aia n-o să vedem somități ale vinului utilizând expresia „vin stricat cu apă”. Un băutor versat știe să respecte plăcerea altuia vis-a-vis de vin și să nu se atace de parcă beau vin amestecat cu sânge uman de la ostatici de 10 ani dintr-o grădiniță din Burundi. Nu-ți imagina asta…

E ironic faptul că stricăm vinul cu apă (doamne ce bun e șprițul cu sifon pe caniculă), dar acceptăm și bem tot felul de combinații.

Vodka merge cu suc, dar asta doar pentru că nu ne place incolorul, aspectul de apă plată. Cockteil-uri? Evident. Cum să nu meargă X băuturi alcoolici amestecate cu Y băuturi alcoolice și puțină sare/zahăr/sclipici/artificii? Cea mai bună combinație. De ce? Pentru că te îmbată.

Ce vreau să subliniez? Că uneori nu cauți mucificarea. Și uneori experimentezi și combinații care nu-s menite să-ți rupă creierul. Și asta e minunat. În altă ordine de idei, încercați bere blondă cu Pepsi/Cola. N-a omorât pe nimeni. Și dacă vi se pare scârbos încercați bere cu vodka și coniac. Nu știu cum e, n-am băut niciodată, dar e alcool + alcool. N-are cum să nu fie ok, nu? Ori bere cu tequila. Ce nu-i bun la bere cu tequila?!

 

P.S. – Cu toate astea, tot ce produce Redd’s este groaznic și pare fabricat la Cernobâl.

Un răspuns

  1. :)) Polemica asta imi aduce aminte de cei care comenteaza ca friptura de vita se papa medium rare si ca well done e pentru salbaticii care nu stiu sa respecte arta culinara si mananca doar sa-si umple burdihanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.