Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Despre molotoavele de la protest și pacifism

Cătălin Berenghi a postat aseară un filmuleț pe Facebook cu un tânăr care plimba niște cockteil-uri molotov într-o plasă. Între timp Berenghi a șters filmarea. Mai mult ca sigur cei de la România TV o au și o vor difuza 24/7.

Dar cine e autorul filmării? Cine e Berenghi?

Ați uitat? Nu vă mai amintiți de creștin-dacopatul Berenghi? Candidat la primăria București? Ăla care a plantat cruci prin oraș, un fel de „odorizant” împotriva refugiaților sirieni? Personajul care a îngropat carcase de porci pe locul viitoare moschei? El e domnule. Mai are rost să vorbim despre credibilitatea lui Berenghi? Ăsta-i genul de om care în care n-ai avea încredere nici două minute. Dacă-i spui „Berenghi, te uiți 2 minute la moaștele astea să nu le pupe cineva?”, o să spună „da!” și apoi îl găsești că le linge.

Asta e filmarea de pe un alt canal de Youtube.

Dacă asta nu-i prosteală pentru paranoici… Vedeți fotografia de mai sus? Poza de articol. E același personaj, la finalul protestelor. Da, „anarhistul soroșist plătit” pleca acasă cu sarsanaua de molotoave.

Cât despre galeriile de fotbal, cu ăștia trebuie să umbli cu mănuși că-s periculoși. Liderii lor sunt bine înfipți și întovărășiți cu politicieni și nu vrei să-i superi că-și pun pionii pe tine. Să fim serioși, vorbim despre oameni care au făcut coregrafii pentru aniversarea lui Ponta, au jucat pe degete un cioban de patron și au deturnat proteste. Nu-s un boysband, ci o mișcare bine organizată.

Vă spune Stan Pățitul: dacă ai mârâit în fața celor care-și blurează fețele în pozele de pe Facebook și se bat la meciuri ai ajuns imediat în vizorul lor. În câteva ore ai toate datele din buletin pe forum-urile de ultrași și te caută toate galeriile din țară. Să nu mai vorbesc de telefoane de amenințare și mesaje. Am un folder cu așa ceva…

Nu-i greu să-i prinzi. Că mulți sunt „pe față”. Trebuie să vrei.

Și acum să vorbim despre protestatarii pașnici (tabăra aialantă) care scandează „Ultima soluție, înc-o revoluție”.

Citeam despre cât de întortocheată e toată problema cu Legea Grațierii și mi-am dat seama că nu mai înțeleg nimic. Nu mai înțeleg dacă Guvernul trebuie să pice, dacă Avocatul Poporului trebuie demis, dacă legile mai au vreo șansă să pice, dacă se mai poate face ceva legal și democratic. Pare că suntem sortiți eșecului și stăm la mâna PSD-ului. Dacă ei vor să retragă legea bine, dacă nu, se va implementa și noi putem să ne adunăm și 500.000 că nu se schimbă nimic. Votanții PSD se vor uita la noi ca la niște ciudați vânduți și ne vor asimila în peisaj.

Dragnea se va obișnui cu aglomerația zilnică de la Piața Victoriei și aia e. O să ne transforme în obiectiv turistic. O să inventeze taxa de protest. O să facă astfel încât să nu contăm. Oricum, nu dă semne că-i pasă.

Așa că, stimați pacifiști, ce se mai poate face legal și democratic? Să înțelegem dacă mai există vreo cale de scăpare, curată. Că dacă mai urlăm mult la clădiri goale și oameni care nu ne bagă în seamă… ori plecăm acasă… ori vin ultrașii și fac ceea ce dorim să facem cu toții în cele mai adânci colțuri ale sufletului.

Să nu fim ipocriți. Ne dorim să moară PSD-ul. Să moară. Adică vrem asta, oricât de zen mambo-jambo o spunem. Bine, bine. Vrem ca PSD să facă politichie cu îngerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.