Câte să mai „schimbăm” cu vorba bună?

Nu vreau să instig la lupte de stradă, Maidan, cocktail-uri molotov, bâte și sânge, dar trebuie să fim conștienți că un stat condus de mafioți nu-și găsește liniștea în dezbateri la mișto, analize la mese rotunde în platouri de televiziune și „las` că trece”.

Când ți se urcă-n cap un urangutan cu mustață, greu de câteva sute de kilograme, nu-l mai dai jos cu vorba bună.

Se prinde de păr cu ghearele și se cacă pe umerii tăi.

Paradoxal, în țara în care „e ok” să-i mai arzi una copilului în scopuri educative, nu-i voie să-i atingi nici cu o vorbă pe plăpânzii politicieni.

Se bat femeile ca-n codru în țara asta, dar să nu-i atingi pe PSD-iști nici măcar cu o floare.

Violurile sunt la ordinea zilei, dar pe aleși să nu-i penetrezi forțat cu noțiunea corectitudinii că le curge sânge din nas.

În trafic e normal să arăți degetul și să înjuri, dar să nu vociferezi la adresa Partidului că „aud cei mici” și iese Mama Eroină din tanti primărița.

Protestele pașnice n-au rezolvat prea multe probleme. Până și Gandhi știe asta. Protestele pașnice ne-au oferit fotografii emoționante, dar prea puține rezolvări.

Acum, dacă mulți spun că lumea se va schimba fluturând cartoane scrise… așa să fie.

 Partea tristă e că nu ne-am străduit destul să schimbăm ceva.

Nu ne-am certat părinții, dintr-un respect prost înțeles față de „ăi bătrâni”. Nu ne-am implicat prea activ, din prea mult chef de mall/leisure/shopping. Nu ne-a interesat, pentru că la nivel individual ne-a mers șpârla. Profesorii, medicii, polițiștii au ieșit la proteste masive doar mânați de sindicate, și alea cu cine știe ce interese.

Nici virgine, vrăjitoare și copii n-am mai sacrificat de ceva timp ca să avem pretenția că zeii ne sunt alături. Am sacrificat niște mici de pomană.

Nu vă bazați pe jandarmi/polițiști/soldați. Sunt dresați (ăsta-i cuvântul) să respecte ordine, nu emoții.

Și nici Revoluția din 1989 n-a rezolvat nimic. Doar ne-a făcut să vorbim cu „domnule”, nu „tovarășe”.

P.S. – să avem grijă la ce vine după. Extremismul de dreapta așteaptă după colț, monarhiștii visează la regi verzi pe pereți, Putin ne respiră-n ceafă și alți mafioți miros banii din conturi.

P.S. 2 – acest text este un pamflet și așa am înțeles că trebuie să spun ca să nu fiu acuzat că instig la ceva. Deci pamflet și trebuie tratat ca atare. Pfiu, sunt acoperit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.