Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De ce lovim femeile

Cărtărescu se-ntreba (și-și răspundea), în titlul unei cărți pe care mai mulți au citat-o decât citit-o, „de ce iubim femeile”. Cărtărescu pare că trăiește mai mult în cap, cum îmi spune uneori prietena că fac și eu. Din păcate trebuie să coborâm în această realitate scârbavnică și să ne aplecăm ochiul critic și muitor  de neam și țară asupra factorilor care au dus astăzi România în topul țărilor unde femeia e bătută mai bine/des ca șnițelele.

Conform unor cifre de acum 2-3 ani, o româncă e bătută la fiecare 30 de secunde. Un spot TV are 30 de secunde. Cu fiecare nou spot TV pe care-l vezi o altă femeie e altoită în România. Dacă o piesă de la radio are, în medie, 3 minute, pe durata fiecărui hit pe care-l difuzează Zu, Kiss sau Radio 21, 6 femei sunt bătute.

Ca să nu mai spun că-n ultimii ani au murit aproximativ 1000 de femei. Toate bătute, hăituite. Unele aveau ordin de restricție, dar nebunul n-a avut stres cu organele și-a ajuns ușor la victimă.

Să vă mai spun niște cifre?

Conform unui sondaj din 2013 (acum patru ani, pe când se lansa iPhone 5S), 8,1% dintre români credeau că bătaia e ruptă din rai, 6,4% spuneau că un bărbat care nu-și bate femeia n-o iubește și 30% dintre cei care au participat la studiu erau de acord cu fraza „femeile mai sunt bătute și din vina lor”. Din 2013 până astăzi nu s-au schimbat prea multe, doar iPhone-urile.

Dar de ce românii dau în femei?

Să fie oare o explicație ce spunea și Cioran, că suntem un popor care n-a avut spirit de sacrificiu și n-am dorit să invadăm pe nimeni? Singurul lucru pe care l-am cucerit și l-am păstrat a fost falca vânătă a muierii. În rest ne-am văzut de manțucărelile noastre, aici, în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Oare să fim violenți conjugal pentru că am avut numeroși lideri (domnitori) psihopați, violenți, cu reușite militare importante, dar nefericiți că-s nevoiți să conducă peste un zgârci de țară și să se lupte mereu cu aceleași 2-3 popoare?

Să-și bată moldovenii femeile pentru că-i moștenirea unui Ștefan cel Sfânt, Coleric și Pitic, Evlavios și Curvar? Un Vlad Țepeș (cel puțin) ciudat, sângeros, răzbunător, abuzat și abuzator îi influențează cumva pe munteni? Un Mihai Viteazu curvar precum un rock star și-a pus amprenta pe unitatea națională? Să fie toți ăștia un exemplu?

Apoi ne-am modernizat, franțuzit, englezit, americanizat, dar a avut grijă biserica să lase femeia în urmă și să-i tragă baticul peste ochi.

Să fim o nație de frustrați că ungurii o au mai mare (conform statisticilor o au mai mare)?

Că bulgarii au plaja mai curată și cazarea mai ieftină? Și IQ-ul mai mare la nivel național.

Că sărbii fac mici mai buni?

Că rușii ne-au tras-o mai bine decât putem să ne-o tragem singuri?

Că vesticii nu ne plac și nu ne vor, dar cine-s ei să ne merite?

Dacă ne-am răspunde la toate întrebările vis-à-vis de noi ca popor ne-am da seama că dăm în femei pentru că, sincer, în cine altcineva să dăm și noi? Pe cine să mai batem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.