Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Da chiar! Oana Roman e bine de coronavirus?

O știre penibilă e o formulă perfectă, realizată din două elemente fără de care nu se poate: jurnalism infecțios (50% direcție de la șefie să facem trafic să citească prostimea, să fie audiență + 50% înfometare/lipsă de rațiuni a jurnalistului care scrie știrea) +  irelevanța vedetei/subiectului în cauză.

Eu nu cred că virușii sunt făcuți în laborator, ci știrile proaste.

În vremuri tensionate poți să încerci tot felul de combinații.

Viața lui X vedetă în vremuri de Covid”. „Ce zice Y vedetă despre Covid”. „Ce predicții are Z vedetă despre viața post-covid”. Variațiuni pe temă cu cele mai neinteresante personaje.

Mie nu-mi vine să cred că încă mai există Click.ro. Știu că mai există proști, dar credeam că au migrat și ei spre hârtii igienice mai interesante, dacă nu dintr-un imbold intelectual (ultima zvâcnire a creierului), măcar din mimetist. „De unde să informează lumea dăjteaptă? Dă pă instagramu la femei cu țâții. Acolo o să caut informații!”.

Nici măcar atât.

Pe website-ul Adevărul (publicație cu pretenții) văd titlu mare care duce spre o știre din Click.ro (jurnaliștii se susțin între ei că-s colegi și pâinea-i scumpă). O știre despre Oana Roman și cât de afectată e ea de Covid-19. Intru pe știre (om sunt…) și descopăr inevitabilul. Un gunoi. Semnat de jurnalistul „Cristian Simion”. Numele pare generic, Facebook-ul e plin de Cristian Simion, unul nu se laudă că semnează bălării cu iz de știri la Click. Cine dracu s-ar lăuda cu asta.

Nu l-am găsit pe Cristian Simion pe net să-l întreb dacă e fericit cu sinele.

Oare cum e viața lui? Îl sperie moartea de coronavirus sau irelevanța existențială? Ce părere are despre el știind că azi a dat o știre despre cum Oana Roman nu mai face bani din motiv de Covid-19 și că a postat pe Facebook că o să trăiască din pensia mamei. Ți se strepezește sufletul când vezi ce postează unii pe Facebook, dar să le mai vezi și sub formă de știri… ți-a făcut sufletul cancer dacă ți-ai câștigat pâinea cu astfel de știri.

Oricum, dacă Click.ro trece cu bine și perioada asta înseamnă că nu s-a schimbat nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.