Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Copiii tăi te vor cunoaște după ce ai postat pe net

Sunt șanse aproape sigure ca generația născută în plin avânt social-media să-și descopere părinții prin ochii internetului. Cum noi ne uităm la pozele alb-negru/sepia/șterse ale părinților și bâjbâim prin trecutul lor, așa vor face și ei.

Doar c-o să fie ceva mai simplu (și poate mai obositor).

Ca să vezi cum arăta mami la 20-30 de ani copiii născuți post-2004 (nașterea Facebook) vor derula prin mii de selfie-uri. Toate făcute în aceeași zi. În aceeași baie. Tati e ușor de găsit. A spus mai multor femei la comentarii „ubeh mult la uh”, „ești bombă!”, „ce țaș face” și variațiuni pe temă.

Copiii crescuți la piept de părinți care cu o mână masau sânul și cu o alta derulau peretele de Facebook/Instagram vor afla cu ușurință, de pe Marele Internet, cât de penibili au fost părinții lor. Vor vedea glumele proaste, părerile analfabete, pozele erotico-cifotice ș.a.m.d..

Dacă îți e greu să-i explici copilului tău de ce se țin doi bărbați de mână pe stradă sunt curios cum o să-i explici faptul că pe Facebook îți schimbai „marea iubire” de trei ori pe an.

Și asta e doar problema imaginii pe care fiecare (potențial-)părinte reușește s-o lase în urmă.

N-am luat în considerare ce imagine rămâne în urmă din gura altora. „Radio șanț” 2.0 e altă mâncare în comparație cu „gura lumii” de care s-au ferit generațiile ante-Facebook.

Acum o zi a murit un cântăreț. Lovit de tren. Informația nu era cu nimic mai știre/non-știre ca altele. Am stabilit cu altă ocazie că volumul de non-informații presărate de canalele de știri este covârșitor așa că nu mai contează. Cu toate astea, moartea unui cântăreț constituie o informație pentru fanii lui, iar decesul în diverse împrejurări (lovit de tren) se poate transforma și într-o potențială lecție (în cazul de față o mai mare grijă la traversarea șinelor de cale ferată).  

La ora la care scriu aceste gânduri soția cântărețului e în stare gravă la spital. Dacă supraviețuiește urmează un proces lung de vindecare (fizică și emoțională). Și dac-o bântuie gândul să intre pe Facebook să vadă ce au spus oamenii despre moartea soțului ei…

Vă las câteva monstre de monstruozitate:

5 răspunsuri

  1. Cântăreț? Haha, mai rămâne sa zici ca a murit un artist. Oare de ce le iei atât apărarea? Oi fi și tu vreun colorat? Cu mustață aia și cu muzica pe care o asculți, nu e de mirare. Numai colorații sar în sus când romanii își exprima opiniile despre ciori.

  2. daca nu le pasa ce spun propriii parinti despre ei, putin le va pasa ce vor spune copiii lor, care probabil vor fi si mandri si vor primi si bully daca mami va deveni model de onlyfans si ph haha; cat pentru artisti si orice alte categorii, daca tu ca om nu stii ca te musca pana si fratele de fund, nu am mari asteptari de la tine, probabil dumneata traiesti intr-o bula dar orice om cu capul cu umeri stie ca traieste intr-o lume in care se aplica zicala homo homini lupus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.