Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Când Realitatea (TV) e că ți-a dat tati emisiune

Ieri nu știu cum de m-am proptit în Realitatea TV pe la ora 17. Butonam plictisit telecomanda și-am nimerit exact într-un cadru cu Dragoș Bucurenci și PR-ița bisericii ortodoxe. Mi-am zis „asta trebuie să fie interesant” și am rămas să-i fac audiență lui Gușă.

Nu știam ce emisiune era (am aflat apoi, „Acasă la oamenii realității”) și nu știam nici numele prezentatoarei (Alexandra Păcuraru), dar părea interesant.

Se discuta despre faptul că pleacă românii din țară și în studio, pe lângă Bucurenci și Bănescu (ce nume predestinat să te ocupi de imaginea S.C. BOR), se afla și o victimă de la Colectiv și tatăl unui tânăr mort în club.

Alexandra Păcuraru a ridicat problema plecării.

De ce se pleacă? Bucurenci și-a respectat agenda personală și-a spus că un motiv este și gândirea habotnică a românilor. Latura religioasă pregnantă. Și-a dat exemplul unor cupluri gay plecate. Moment în care Alexandra Păcuraru a zis din înaltul inteligenței că „oricum homosexualii sunt atei”. Am zis „bun așa!” și-am tras o liniuță pe perete sub titlul „Cât de proastă e Alexandra Păcuraru?”.

Bănescu s-a aprins auzind că-i este luat la rost bijnisul și a ripostat ca un preot neprimit în casă cu botezul.

A început să zică truismele alea cu „biserica a făcut și-a dres” și-a aruncat puținele exemple pozitive în față. Păcuraru n-a vrut să tacă și să lase invitații să discute un aspect important (factorul religios în problema migrației) și-a ținut să ne anunțe cu un fariseism biblic faptul că ea e ortodoxă, merge la biserică în fiecare duminică, mai puțin ieri că era în avion spre emisiune. Moment în care Bucurenci a aruncat o perversă d-aia rațională dorind să sublinieze ipocrizia religioasă: „de ce zbori cu avionul când e slujbă?”.

Mna, n-a fost cea mai fină glumă/remarcă, dar tot e ceva.

Păcuraru s-a enervat. Îi curgea mir din ochi de furie.

A intervenit și tânărul rănit la Colectiv dorind să sublinieze faptul că BOR n-a ajutat prea mult în contextul accidentului de la club. Bănescu s-a atacat iar. „Cum puteți spune asta când Preafericitul Daniel a zis…” și a început să citească mesajul lui Daniel, mizeria aia seacă citită de pe prompter. Vă mai amintiți?

Între timp Păcuraru ținea să spună cât de creștină e ea, cum a strâns ea bani și cum ea crede în Dumnezeu, că ea e super și Bucurenci spune nasoale. Apoi se uita-n cameră și vorbea telespectatorilor de parcă o urmărea întreaga comunitate de români din lume, nu un prost în Titan. „Să nu luați în seamă aceste disesiuni, dragi români plecați”. Femeia asta se aude? E serioasă?

A venit pauza publicitară, nu înainte să anunțe Păcuraru că mai bine „gândim mai mult cu sufletul și nu cu rațiunea”. Păi cum dracu` să fim raționali? Gândirea rațională face rău, strică povești.

Imediat după pauză ne spune că l-a invitat pe Bucurenci să plece din emisiune pentru că n-a fost de acord cu ea, care-i creștină și… (alte bla-bla-uri despre cum îl pupă ea pe Dumnezeu zilnic). Apoi a cerut iar scuze de la românii plecați peste hotare care au fost forțați să vadă această ceartă. De parcă românii plecați sunt niște copii care nu trebuie să vadă părinții având o discuție în contradictoriu, ci trebuie să trăiască într-o minciună, că-i totul idilic și frumos.

Păcuraru a zis că s-a simțit jignită de ce a spus Bucurenci. Bucurenci n-a zis nimic despre ea. Ori credința ea. Doar n-a fost de acord cu ea. Voi vă dați seama în ce univers trăiește femeia asta?

M-am enervat teribil (că-s prost și mă doare să văd astfel de specimene în rol de moderator/jurnalist TV).

Dar n-a durat mult și am aflat că doamna Păcuraru chiar are motive să creadă în Dumnezeu și să gândească cu sufletul, nu cu rațiunea. Pentru că, fiind fată de patron la Realitatea, doar sufletul și Dumnezeu au permis să aibă emisiune la o televiziune cu acoperire națională. Doar Sfântul Paternalie și Maica Fata lu` Tata au permis o asemenea anomalie, ea fiind mai potrivită să pună marfă pe raft la Mega. Cu riscul de a se lua la ceartă cu produsele.

Vezi bă, Realitatea TV, cum ești?

Dai cu sudălmi și nervii Denisei Rifai în PSD că-s nașpa, dar la tine-n ogradă fata patronului se dă jurnalistă și nu e în stare să țină o emisiune unde se naște o dezbatere serioasă. Și eram complet OK să-l dea afară pe Bucurenci dacă era deplasat, dar omul avea doar chef de dezbatere cu reprezentantul BOR. Și fata lu` tata n-a vrut să-l supere pe Bărbos, că are întâlnire duminica viitoare cu El.

Halal.

Gușă, nu știu judo, dar ăsta e KO la telespectatori.

Un răspuns

  1. Ma uitam mirata la emisiunea cu bisericile ei, nu ca i as urmari emisiunile, dar absolut intamplator mi a ramas tv ul pe acel post, dealtfel eu chiar urmarind emisiunile Realitatea. Exceptie făcând ale ei!!!
    Îi urmaream habotnicia religioasa, in care ridica in slăvi niste mafioti lacomi, șmenari si perversi si ma intrebam oare cate dovezi ii mai trebuie acestei femei pana sa inteleaga ca sustine si aproba cea mai fățarnica si joasa speța umană: popii.
    Ca si cum nu ar fi suficienti naivi care se uita in gura lor cum vând iluzii oamenilor, mai iese si ea pe post cu emisiunea ei despre cat bine au facut bisericile si popii.
    Care bine? Ca nimeni nu l a vazut.
    Nu mă asteptam sa fie atat de limitata si atat de constransa de asemenea convingeri inguste. ☹

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.