Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Bou e și ăla care i-a dat carnet boului

O știre de pe Digi24 a trecut ușor pe sub radarul bulei mele de Facebook. Și am remarcat că s-a făcut neobservată și prin lumea blogurilor, editorialelor și părerologilor.

De ce? Pentru că probabil este despre un incident din Botoșani. Pentru că e despre un șofer de BMW și ne-am săturat de știrile astea ca de glumele cu Oana Roman (te-ai prins? „ne-am săturat”? „Oana Roman”? Ha…).

Dar stați puțin că nu-i chiar așa.

Vedeți voi, janghina cu BMW are 18 ani. Când s-a produs nasoala, și a dat cu trancariciul în mașina unui amărât cu Opel Corsa, avea lămâia-n geam. Semnul ăla care atestă că ești… să spunem doar că-n materie de șoferie ești la fel de relevant precum sunt eu pentru piața de mileuri.

Atât cât mă pricep eu la legislație rutieră îmi e greu să cred că-i vina bărbatului din Opel pentru că s-a trezit cu un BMW în fund. Dar asta-i altă problemă.

Din imagini se vede cum istericosul a început să dea cu pumnii în geamul mașinii, ca într-un final să-și dea seama că își va strica frumusețe de unghii făcute la salon (pare genul de bărbat care se dă cu lac pe unghii) și să apeleze la una bucată bâtă de baseball pe care o avea în portbagaj.

Că așa e acum pachetul la 18 ani: primești carnet + bâtă de baseball.

Dacă vă uitați peste filmare o să vedeți că puștiul stă foarte foarte FOARTE prost la capitolul nervi. Tipul ăla de manifestare nu trece neobservată la o examinare psihologică amănunțită. Dar nu vreau să sparg oale-n capul psihologilor, nu-i vina lor că legea-i proastă.

Cu toate astea, îmi e greu să cred că-n familia istericului n-a observat nimeni că păduchele are probleme cu nervii. Probabil că-n copilărie scotea bâta și din mașinuțele de jucărie.

Concluzia-i simplă: suspendarea carnetului pentru 3-6-9 luni nu înseamnă nimic. Omul n-are ce să caute la volan. Cel puțin nu fără terapie.

Și da, boi sunt ăia care l-au cadorisit cu un permis de conducere. Și cu o mașină. Dar așa-i în țara asta, vitele se ajută între ele.

Update: am primit următoarea înregistrare. Se pare că moșul lovit e din același aluat. Oricum, sunt pline șoselele de cretini, fie ei bătrâni sau tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.