Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Alex Velea vs. Abi Talent și heterosexualitatea ca armă

Înainte de toate trebuie să spun (din nou) asta:

Nu, nu fac reclamă unor oameni pe care nu îi ascult și nu îi urmăresc. Inevitabil cineva o să comenteze cu „de ce faci reclamă unor nimeni?!”, considerând că cele două personaje nu merită discutate. Și eu o să spun din nou: nu fac reclamă. E imposibil ca eu, aproape un nimeni dacă ne raportăm la cifrele digitale în comparație cu subiecții acestui text, să le fac eu lor reclamă. E mai corect să mă bănuiți de faptul că eu mă folosesc de scandalul lor pentru a-mi face mie reclamă și trafic.

Ce încerc de fiecare dată să fac prin astfel de texte e să prezint și ce se întâmplă în bula cealaltă, aia mare, aia care influențează mii de copii, aia pe care unii suferinzi de meteorism din jurul acestui site o refuză cu încăpățânare, respingând o mare parte din realitate și actualitate.

Atât.

Revenind.

Un prieten de pe Facebook mi-a trimis un link din care am aflat că Alex Velea și Abi Talent sunt în scandal. Cum a zis și el, „bă, dacă și Playtech scrie de asta e nasol…”. Cel mai probabil știți cine sunt cei doi, dar de amorul artei hai să facem o scurtă recapitulare:

 • Alex Velea e un fel de Abi Talent de acum 10-15 ani, produs al muzicii comerciale de atunci, soțul Antoniei, e cunoscut pentru versul „bighidighi bum șaca laca, e fierbinte ca vara” și are un tatuaj cu „Dumnezeu e, cu mine”;
 • Abi Talent e un fel de Alex Velea al prezentului, un puști care cântă trap și se laudă excesiv în (non)versuri, un copil care în piese are doar mimetism de valoare, cunoscut pentru faptul că are papuci Gucci și „bate roacheri”.

Cei doi se ceartă.

Habar n-am de ce. Nu știu de la ce s-au luat și aproape că nu mai contează.

Ce contează e cum a ales Alex Velea să se răzbune pe tupeul unui puști de 18 ani: l-a demascat ca fiind gay.

„Fac asta cu haz și fără pic de efort, din vacanță (dacă strângi 2-3 sezoane, poate o să îți permiți și tu una ca a mea). În trei minute fac lumea să te vadă fix cum ești. O poșircă, ultima brichetă din tomberon, un flaușat, intersecția dintre l*** și neșansă. Zice bine bătrânu’. Nu sunt homofob, am o miniproblemă cu tine: că nu recunoști că trăiești cu noul tău cameraman.”

Alexandru Ionuț Velea

E captivant de observant faptul că cei doi nu se lovesc în produsul pe care-l livrează. Probabil sunt și ei conștienți că sunt irelevanți din punct de vedere musical și n-are sens să-și dea la versuri și linii melodice. Cearta lor, ca o metaforă, e ca și cum McDonald`s s-ar certa cu Burger King de la calitatea șervețelelor (pentru că de la burgeri n-au cum, într-o lume cu atâtea localuri net superioare).

Velea, de la care ai putea emite câteva pretenții (nu știu de ce ai face asta, dar oricum) pentru că are 35 de ani, putea rezolva „scandalul” ăsta mult mai elegant. Dar îl și înțeleg că n-a știut altfel. Pentru că și el este exponentul infantilismului masculin, un Peter Pan cu mușchi care trăiește într-o iluzie a propriei relevanțe.

E interesant că doi corifei ai muzicii de tip fast-food se ceartă și prin zarva lor pot schimba mentalități.

Sunt șanse ca, impulsionați de idolul lor de un heterosexualism fățiș („priviți cu ce copulez eu, priviți!”) Velea să pună o altă cărămidă la zidul de neam prost al intoleranței față de gay.
Dacă Abi Talent e gay e irelevant. Și nu e nimic rușinos dacă ascunde asta, mai ales într-o țară homofobă. Puștiul are alte probleme.

Velea, vezi dom`le, a vrut să demaște, să arate adevărul neasumat. Ha! El! Ha din nou!

Din ce am auzit că se întâmplă pe la unele petreceri private pe la care se învârte Velea cu soția cred că ultima lui problemă e că un puști de 18 ani nu-și face publică orientarea sexuală. Asta dacă e să tragem linie…

Știu că e posibil să nu vă intereseze, dar ăștia de mai sus formează generații și mentalități. Dacă nu știm cine și ce sunt n-o să știm să discutăm cu viitori alegători, colegi de muncă, frustrați cu diplome la distanță ș.a.m.d..

3 răspunsuri

 1. M-ai făcut curios cu party-urile alea. Ia să-mi pun cămașă aia bună să mă integrez și oleacă printre invitați.

  În rest, da! Doi monștri sacrali se confruntă. E doliu la moaște, deja.

 2. Mai las doi cenți, tot eu am mai lăsat 😛

  Nu sunt de-acord cu disculparea-ți de la început.

  Ca și în viața reală, ca și pe motorul google, ca peste tot, devii mai important cu cât se vorbește mai mult despre tine.

  Și doar unul dacă te-ar citi, deja ești relevant.

  M-ai făcut să dau search cu Abi Talent. Curiozitate morbidă.

  Eu nu-s influensăr, să scriu pe internet, dar în grupul meu de prieteni n-o să discutăm niciodată, în jurul berii ‘bă ce de căcat e Alex Velea’ sau ‘ce proști ăia cu Pământul plat’ pentru că nu ne merită timpul astfel de discuții.

  Și nu cred că-s singurul de pe aici cu părerea asta.. s-ar putea să „câștigi” mai mulți cititori și să pierzi câțiva, dar ai grijă ce-ți dorești 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.