Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ai bucătaru`-n casă dar mănânci chips-uri

Am văzut ieri la TV o nouă reclamă la chips-uri. La Chio Chips. N-am găsit spotul pe net să-l anexez acestui text, dar mergeți pe încredere.

M-am uitat atent și apoi am început să comentez ca un hater ce sunt. Bine, îmi era și puțin răuț de la un început de gripă, dar asta nu scuză lacunele spotului.

Într-o bucătărie îl avem pe chef Foa care taie niște ceapă/praz. Are alături niște prieteni. Nu știu ce vorbesc ei pe acolo că televizorul avea sonorul închis (așa cum îi șade bine).

De nicăieri cineva din gașcă scoate niște pungi de chips-uri. Și încep să mănânce. În timp ce Foa tot prepară de zor.

Aș vrea să punctez următoarele aspecte:

  1. Să mănânci chips-uri înainte de masă e de rău. Îți strici pofta de mâncare. Așa-mi spunea mama;
  2. În calitate de chef, adică cunoscător al artei culinare, să faci reclamă la cartofi prăjiți cu arome e cel puțin… Știu că-s idealist (și asta o să-mi provoace un cancer) dar ceva nu se pupă. Nu poți pretinde că știi să faci mâncăruri rafinate, gustoase și sănătoase și să-mi faci reclamă la chips-uri.

E ca și cum un celebru somelier ți-ar spune „bea și Săniuța. Merge!”;

  1. Să-l ai pe bucătar în casă, să-ți prepare de mâncare și tu să scoți chips-uri la înaintare e ceva ce ține de modul ospitalier românesc. Să fie masa plină, să-ți meargă maxilarul non-stop. Nu care cumva să stai vreo secundă fără să „bagi” în tine.

Și cum s-au gândit la asta?

Avem un chef celebru într-o bucătărie. Ăsta gătește sau ce face el, taie ceapă. Și de nicăieri cineva zice „bă, n-ați vrea să mâncăm niște chips-uri până termină ăsta pipota aia de nurcă în vin de rodie?”.

Și ceilalți spun „da, hai să mâncăm chips-uri”.

Și chef Foa îi încurajează: „da, ronțăiți acești cartofi aromați cât gătesc eu ceva de n-o să vedeți niciodată în pungile astea!”

Și ăsta-i spotul, asta-i realitatea, asta-i perspectiva rațională.

Acum îmi vine să mă duc la restaurantul lui chef Foa (Stradale) și să-i spun chelnerului: „lasă prostiile cu yakitori de pui, salată de năut sau supă cremă de ciuperci. N-ai niște chips-uri d-alea de le face reclamă patronul tău?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.