Crucea mă-sii de femeie…

3

Toată lumea s-a concentrat în ultimele zile pe scandalul Vatman vs. BMW, dar s-a vorbit prea puțin despre durerea spirituală a neamului: bătaia pe crucea aruncată în apă de Bobotează.

O tânără s-a aruncat în apele reci ale Mării Negre pentru a prinde crucea aruncată de înalt prea curata mână a Înalt Prea Șpăgarului Teodosie și când, cu voința bunuțului, a reușit să ajungă la simbolul de lemn s-a întâmplat păcatul: un „bărbat” a smuls crucifixul de lemn din mâna tinerei și s-a autonumit „creștin adevărat și vrednic” în ochii zeității care, cel mai probabil, n-a văzut faza fiind prea ocupat să se uite la niște adolescenți care făceau păcatul malahiei.

Ce s-a întâmplat apoi?

Nimic. Eroul s-a întors la mal și s-a bucurat că și-a arătat potența fizică în fața divinului. Probabil și-a spus în minte, pios ca un mafiot care ridică biserici pentru a-și curăța imaginea și sufletul, „Doamne, uite! M-am scăldat în apa rece pentru a-mi demonstra religiozitatea! Vreau să fiu sănătos și norocos în 2020. Adică… merit, nu?”.

Tânăra a mai primit o cruce de la reprezentanții BOR S.A., dar răul a fost făcut.

Sunt curios ce e în sufletul creștinului care a putut să facă un asemenea gest. O să spună că-i pare rău? Că apa rece a reușit să-i stafidească și creierul, nu doar testiculele? Că a fost mâna lui Bafomet, nu a lui?

Măcar de nu s-ar bate lumea pe apă sfințită ca să nu creadă Dumnezeu (cel ortodox din România) că o parte consistentă din adepții lui sunt niște maimuțe violente și avare.

Să fie ăsta un alt măr putred în livada plină de creștini darnici, cumpătați și omenoși? Mie-mi miroase a borhot.

Oricum, dacă e să dăm crezare credinței profunde, ca la manual, femeia n-avea ce să caute-n apă. Astea nu-s activități muierești. Locul ei era acolo unde tot spune biserica din ziua 1: la cratiță, cu burta la gură, satisfăcând tăcută bărbatul. Fabulos, a învățat mașina de spălat să înoate? Unde am ajuns ca societate creștină? Am ajuns în punctul în care un biet bărbat trebuie să lupte în apele înghețate pentru dreptul de a părea cel mai mare apărător al credinței?

Jenant. Și păcat.

Recomandări
3 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *