Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Mai bine fără șosele decât cu nesimțiți pe ele

Din capul locului îmi dau seama că urmează să mă arunc kamikaze în gura bulei care și-a pus la poza de profil cauza lui Ștefan Mandachi (#șîeu), omul de afaceri care a construit metrul de autostradă din banii lui.

Mulți vor crede că am ceva cu inițiativa lui. Bine, mulți sunt și analfabeți funcționali.

Dacă mă citești de ceva timp cunoști faptul că nu cred în eroi. Atât de șocat am fost să aflu că influențărița Sânziana făcea singură gunoiul pe care-l strângea de poză încât nu mai pot avea încredere în nimeni care se afișează mesianic. Caterincă inițiativa lui Mandachi, dar sunt mereu sceptic și aștept să-și arate adevărata față orice Dalai Lama autohton.

L-au prins internauții pe Mandache, doritorul de infrastructură rutieră, cu cazanul parcat în mijlocul unei intersecții din Suceava. În contextul în care am înțeles că la 10-20 de metri de unde și-a lăsat mașina era o parcare.

Cum s-a „scuzat” cel pe care l-a ridicat în slăvi o mulțime de oameni? Cu o mulțime de sofiste, frânturi de logică și „ba pe-a mă-sii”.

Mai exact a spus așa:

Că nu sunt ADEPT al respectării regulilor, nu e o noutate. Deşi conduc din ce în ce mai rar, (mult mai rar decât pare) am avut permisul suspendat pentru viteză excesivă. Uneori stau şi pe facebook în timp ce conduc. Dacă n-ar fi ţiuitul enervant, care mă obligă să pun centura, probabil că nici măcar pe asta n-aş pune-o prin oraş. (În afara localităţii o pun şi-n spate). Sunt un amendabil, nici pe departe un exemplu de urmat. Parchez anapoda, după cum se vede. Mă enervez şi înjur la volan. Şi multe alte ”chestii” dă astea, care-mi relevă adevăratul caracter.? (…) Adică-ca o pălărie-ntr-un picior, ghici Mandachi ce-i! Dar iaca NU eram eu, Arhanghelul. Dar dacă am fost şî eu în lista de suspecţi, o rog să mă graţieze. Să mă smulgă din categoria sfinţilor, modelelor de urmat, sanctităţilor, pustnicilor şi să mă lase aşa cum sunt şî eu: şofer OM.”

Ce înțeleg eu din justificarea doritorului de infrastructură rutieră e că dacă am avea șoselele după care tânjește am putea să ne așteptăm la orice: să meargă cu viteză, să stea pe Facebook la volan, să nu poarte centura. Dar mna, „oameni suntem, toți greșim”.

Poate sunt eu exagerat, dar omul tocmai a recunoscut faptul că-i un alt ghiolban de șosea. Și sub discursul frumos și pigulit se află un alt jmecher cu volan. Faceți ce vreți cu informația asta…

„De ce să-mi dau silinţa pentru ”cele mai simple reguli de bun simţ” când eu sunt tratat de 30 ani cu o ”simplă” dar colosală nesimţire când vine vorba de parcări, drumuri, poduri, piste pentru biciclete, trotuare, căi ferate? Parcarea nu e chiar cea mai simplă regulă de bun simţ. De bun simţ ar fi o canalizare în ORAŞ pentru investiţii de milioane de euro în târg la noi, aşa cum am investit eu. Adică să nu tragi treaba mare şi treaba mică-cu vidanja. Sau tot de bun simţ e să nu mai zvârli cu un bobârnac, ţigareta pe geam că România nu-i tomberonul tău”, a mai completat Mandache.

Hai că omul se pricepe să paseze vina. D-aia a parcat ca un ghiolban. Că nu-i canalizare. D-aia stă pe Facebook la volan. Că-și fac unii nevoile în spatele casei. Logic.

Și-n final îi las cuvântul celui care vrea drumuri bune pe care să meargă el ca-n occident. Că el în Germania e civilizat că-s drumuri, nu că-s amenzi.

„Deşi am subliniat că se produc catastrofe din pricina vitezei, în niciun context nu am insinuat măcar că militez pentru reducerea vitezei! Da, sunt avocatul celor cărora li se topesc nervii şi şi li se toacă răbdarea când trebuie să străbată un sătuc cu 30-50 km/h. Şi a celora care petrec ani de zile la volan, în loc să-i trăiască acasă, cu familia, cu câinele sau cu pisica. Şi asta când? În SECOLUL VITEZEI! Când în Germania se face autostradă electrică şi în Olanda şosele din compozit de plastic”.

Și? Greșesc eu sau internetul s-a amorezat de un golan fardat care a avut nițică inspirație?

Un răspuns

  1. Uuuu, bun rău de tot!!! Poate îi desenează cineva băițelului ăstuia că a sta cu rahatul ăla de telefon în mâini în timp ce conduci, nu ține de respect sau nu regulile ci mai degrabă de omor sau nu oameni. Într-o lume normală, individul ăsta nu ar mai trebui să aibă carnet de conducere ci maxim o bicicletă. Sper să înțelegă și el că: condusul cu telefonul în mâini sau sub influența băuturilor alcoolice ori substanțelor stupefiante= pericol public pe drumurile publice= nu deții calități mentale pentru a deține un carnet de conducere. Cât despre caricatura aia de protest,( de văzut ce au făcut în Franța, vestele galbene) este mai degrabă o foarte bună campanie publicitară. Dintr-un necunoscut din Suceava sau de unde o fi, a devenit brusc rock star. Bun, tare bun!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.